Om jag hade kunnat åka iväg idag…


 

I tv-studion till Ekonomi- och finansnyheterna var jag i onsdags tillsammans med Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket. I programmet Efter stängning skulle vi tillsammans med Ara Mustafa och Albin Kjellberg prata resor och ekonomi. Vad ska man tänka på när man beställer en resa? Vilka resmål är in? Vilka är ut?

Frågan jag ställde mig själv var: “Om jag kunnat åka iväg idag, vart hade jag åkt?”

Just nu är jag inte intresserad av att spendera jättemycket pengar på en resa. Jag skulle inte haft tid att planera särskild mycket. Som resenärer som vill göra något billigt och spontant får man helt enkelt utgå från det som finns just nu. Frågan blir då, vart finns billiga flygbiljetter?

Idag, 2 juni hade jag kunnat flyga till Albanien med Apollo Sista Minuten för under 300 kronor tur retur. Jag hade kunnat hitta en lägenhet i huvudstaden Tirana eller kuststaden Dürres för 1000 kronor för en vecka.  Jag hade kunnat åka offentliga kommunikationsmedel. Delvis laga min egen mat. Läsa en bok på stranden, och visst, betalat några kronor för en parasoll och något kallt att dricka.

Annars är det lite konstigt att se sig själv på tv. Tittade faktiskt inte på programmet när publicerades igår, utan gjorde det idag istället. Höra eget röstläge. Se sig själv framifrån, i profil. Se hur bra man klippt bort de gånger jag svarat något idiotiskt. Upptäcker att jag sade Florida istället för Miami Beach. Det är Miami Beach jag dissar. Eller som Ara i programmet säger, “Bara risigt”.

Nu ska jag avnjuta mitt morgonkaffe. Det blir inget flyg till Albanien för mig. Om drygt en månad ska jag dock till det andra resmålet jag rekommenderar. Kirgizistan!

Jeti Oguz, Kyrgyzstan 1

Hästarna i Djeti Oguz, Kirgizistan. Nu är vi väl ganska så nära paradiset, eller?

Kategorier:UncategorizedEtiketter:, , , , , ,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d