Möten, tvättstuga och Aeroflot


Måndag: Att veta att jag kommer stanna hemma en hel vecka känns lite lyxigt. Eller ja, nästan en hel vecka i alla fall.

Dagen bjuder på möte med Världens Resor. Vi går igenom alla detaljer för vårens resa till Centralasien. Det är fjärde gången jag gör resan nu. Mötet går snabbt.

På biblioteket lånar jag 12 böcker om Tjetjenien. Det är ju bara en månad tills jag ska dit.

Tisdag: En heldag hemma. Skriver, städar och gör sådant man annars aldrig hinner. Till exempel att köpa sand på byggvaruhus. Sanden ska sen blandas med jord. Jag ska plantera i den.

Dags att köpa biljetter. Från Moskva och hem. Den blir den 21 maj. Ångrar kanske lite efteråt att jag inte valde den 20. Men men. Beställer även ett hotellrum i Vladikavkaz. Från 5 till 6 maj.

Onsdag: Tvättstuga. Efter tre veckor i Georgien har sdet blivit lite tvätt. Den görs idag.

Jag lagar mat. Det gör jag i och för sig alla dagar när jag är hemma. Kunna äta det jag vill äta och inte det som serveras på restaurang. Under tiden i Georgien gick jag ner i vikt. Här hemma går jag upp. Inte bra.

Dricker lite vin på kvällen. Från den där pet-flaskan jag köpte i Georgien. 17 kronor för en liter. Torrt, rött och gott. Druvan heter saperavi.

Torsdag: Handlar lite mat. Köpte lax tidigare i veckan för att göra sushi. Nu kokar jag soppa på benen.

Tror jag börjar bli förkyld. Har fortfarande lite hosta kvar från tidigare. Aldrig förut har jag gått och hostat en hel vinter.

Fredag: Möte med en av mina kunder. Inte reseföretag den här gången utan översättning. Språkstrategi.

Förkyld? Nej, jag börjar inte bli förkyld. Jag är allergisk, det inser jag nu. Det var samma i Georgien för ett par veckor sedan. Och nu här. Nässpray och allergitabletter är det som gäller. Vilken tur ändå att jag om några dagar åker iväg. Hoppar där inte finns pollen i Uzbekistan.

På kvällen är jag bortbjuden. Middag hos en kompis. God vegetarisk mat från Iran och Mellanöstern. Hembakat bröd. Mycket trevligt.

Lördag: Sista dagen hemma. Jag planterar växter, sår lite frön som förhoppningsvis blivit små plantor när jag om en månad kommer hem.

Jag diskar och tvättar, dammsuger, printar ut papper, biljetter, listor och sådant som jag behöver inför resan. Eller resorna snarare. Jag åker ju först till Centralasien. Och därifrån direkt till Ryssland där jag också ska vara färdledare. Sen har jag även en vecka ledigt i Ryssland efteråt. Har ännu inte bestämt mig vad jag ska hitta på då.

Jag ringer min norska bank. Har ett lite ärende som måste åtgärdas. Ringer min morfar. Han fyller år när jag är i Uzbekistan. Kommer bli svårt att ringa då.

Söndag: Jag har sovit dåligt. Går upp lite över 6 på morgonen. Dricker kaffe, duschar, äter frukost och lägger resten av pålägget i frysen.

Städar det sista. Tror jag har hunnit allt. Kommit ihåg allt. Flygbussen till Arlanda. Jag som kommer se Eurovisionfinalen på min 39-årsdag i Dagestan. Jag glömde den norska flaggan.

Men idag… Aeroflot till Moskva. Byte till Tashkent där jag landar över midnatt. En ny vecka börjar…

Ps, bilden tog min kompis Kenneth under fredagens middag hos honom…

Kategorier:Sammanfattningar

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d