Söndagskrönikan: Bråttom innan avresa


Jag har sovit dåligt inatt. Vaknat varannan timme. Slumrat till igen. Kommit på att jag glömt skriva ut en av mina flygbiljetter. Det är sådana tankar som plötsligt slår ner i huvudet klockan två om natten. När klockan blivit halv sex ställer jag fram alarmen. En timme till kan jag ligga. Jag kanske lyckas sova lite till. En halvtimme senare står jag i köket och fixar dagens kopp med kaffe…

Mitt flyg går 12:45 idag. Det är länge sedan jag flugit Aeroflot. I vanliga fall brukar jag flyga Turkish när jag åker till Centralasien på jobb. Nu är inte det här något vanligt fall. Jag flyger till Moskva, och vidare därifrån till Tashkent, och sen till Urgench för den som vet vart det ligger. Det innebär att jag borde lämna mitt hem klockan 09:30. Då behöver jag inte stressa. Fast allting känns bråttom ändå. Det är alltid bråttom innan avresa, och jag funderar på varför.

Var det för att jag bara nästan packat klart? För att jag i går kväll kom på att jag skulle göra hemmagjord pizza till middag och nu på morgonen behöver ta disken? Ja ni förstår, jag har bara mig själv att skylla på. Eller för att jag nu på morgonen plötsligt fick för mig att uppdatera datorn? Varje dag har jag fått upp det där meddelandet om uppdatering. Varje dag har jag klickat på “imorgon”. Förrän nu, några enstaka timmar innan jag ska åka.

Jag har två skivor bröd i brödrosten. Ett kokt ägg i kylen, samt lite spansk salami. Det blir min frukost. Jag ska duscha, städa toaletten och handfatet i badrummet. Jag hann åtminstone dammsuga i går. Samt plantera om ett par sticklingar och så frön som förhoppningsvis har blivit till små växter när jag kommer hem. Gurka, tomat, petunior av olika slag. Något som jag tror är tagetes men jag minns inte riktigt för jag plockat fröna själv, utan att sen markera på påsen jag lagt dem i. Hoppas du inte känner dig igen.

Batterierna till båda mina kameror är laddade. Hittar inte det ena minneskortet. Var det minneskort som jag nu ska börja leta efter som en galning? Hittade ett annat. Ett lite mindre. Det får duga.

Just det, nu kan jag inte sitta här längre. Jag har den där biljetten att skriva ut. Två mackor som ska rostas. Äta, duscha, diska. Det börjar bli bråttom innan avresa.

Illustrationsbilden tog jag i staden Khiva i Uzbekistan på en motsvarande resa som jag gjorde för två år sedan. Khiva är en historisk stad på sidenvägen, nära den moderna staden Urgench där flygplatsen ligger. Det är dit jag ankommer imorgon.

Kategorier:Blogg/Dagbok, KrönikorEtiketter:, ,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d