Förberedelser inför Centralasien


Det har hunnit bli 13 april. Nästan en vecka har jag varit hemma. Om två dagar är det dags. En färdledare ska igen ut på jobb…

Den här gången är det Centralasien som gäller. Uzbekistan, Tadzjikistan, Kazakstan och Kirgizistan. Samt Kaukasus. Ryska Kaukasus. Det tillhör ovanligheterna, Men så är det ingen vanlig heller. Jag återkommer om det…

Resväskan står i hallen. Jag ställde bort den några dagar. Det var ju trots allt i lördags jag kom hem efter mina Georgienveckor. Men att ha resväskan i vardagsrummet kändes inte som ett alternativ. Låt mig i alla fall ha illusionen av att vara hemma ett tag. Nu är däremot resväskan framme, och jag börjar så smått plocka fram de saker jag ska ha med.

En powerbank till min telefon. I Kirgizistan blir det trots allt en natt i jurta, alltså typ tält, och då finns inga eluttag. Telefonen är ju dessutom mer än en telefon numera. Papper, pennor, gummisnoddar, gem, kuvert. Strumpor, kalsonger och t-shirts som andas. Handskar, mössa, halsduk. Även ett par långkalsonger. Ska jag ta med paraplyet? Det kan regna rejält i Almaty.

Idag ska jag också växla pengar. Jag tar med dollar. Ska ge dricks till guider och chaufförer. Har även letat fram lite valutor från förra året. Hittade uzbekiska, kirgiziska och tadzjikiska sedlar. Inga ryska dock, men har för mig att jag har en påse ryska mynt någonstans.

Annars är det i dag den stora printerdagen. Ska skriva ut min uzbekiska visuminbjudan, hotellista, diverse andra papper. Får även leta fram mina mappar. Det är fjärde gång jag gör Värdens Resors Centralasienresa. Det finns däremot en risk att det blir den sista. Det är varken mitt eller Världens Resors fel. Jag kommer skriva om det en dag.

När jag är färdig i Centralasien flyger min grupp hem till Sverige. Själv flyger jag däremot till Moskva. Därifrån vidare till Vladikavkaz. Då börjar nämligen nästa äventyr. Egentligen ska jag inte vara guide. Jag kommer vara under utbildning. Ryska Kaukasus…

Jag reste runt i ryska Kaukasus sommaren 2003. Det är ett tag sedan, och jag var inte på alla platser. Det var för farligt då. Nu anses det vara lugnt att resa runt. Det är företaget Untamed Borders som har en resa i Tjetjenien och Dagestan. Samt Nord-ossetien. Jag ska följa med på den, för att senare kunna leda den. Det blir spännande. Jag ser fram emot det.

Fast idag… Nu kvarstår det att städa lägenheten. Välja jacka och skor. Jag kommer vara borta en månad. En färdledare ska ut på jobb…

Bilden är tagen i Bukhara, Uzbekistan för ett par år sedan. Jag tog med mitt vidvinkelobjektiv och bestämde mig för en fotorunda i det solen gick ner. Det gyllne timmen… Den bör upplevas i just Bukhara.

Kategorier:Blogg/DagbokEtiketter:, , , ,

1 kommentar

  1. Din beskrivning ger angenäma flashbacks från vår resa med dig. Nästan så man skulle vilja göra resan en gång till! Och ryska Kaukasus låter jättespännande! Önskar dig lycka till med det projektet.

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d