Vart hade du rest för 12 000 kronor?


Hade du gått inka-leden i Peru? Klättrat på den kinesiska muren? Eller kanske åkt till en söderhavsö och bara stannat där så länge tiden tillät? Alternativen är förstås många. Med Momondo Open World Awards kan dock åtminstone ett av dem bli verklighet.

Själv har jag ett par alternativ. Resor som jag gärna skulle vilja göra, men som ännu inte blivit av. Afrika söder om Sahara är ett sådant projekt. Eller snarare många projekt. Många resor. Det gäller bara att börja någonstans. Spelar nästan ingen roll vart. Etiopien, Kenya, Gambia, Moçambique. För att se världen behöver man egentligen inte tänka och planera så mycket. Det som gäller är att bara göra det. Köpa den där biljetten. Börja någonstans.

Det är nämligen så att just nu är jag med i en tävling. Momondo Open World Awards heter den. Sveriges mest inspirerande resekanal ska kåras. Jag är en av deltagarna. Först är det en röstning. Bland de som får flest röster kommer en jury välja en vinnare. Vinnaren får en kurs i digital marknadsföring, samt 12 000 kronor att resa för. Därför min fråga i början.

Om du som läsare tycker om min reseblogg, att jag skriver vettigt, om den har gett dig några råd eller inspiration, nu har du möjligheten att göra mig en stor tjänst. Det kostar dig inget. Klicka här och ge mig din röst. Du har till den 19 april på dig.

För att även kolla på andra deltagare, klicka här. Då kommer du till sidan med alla deltagare och kan hitta den reseinspiratör som du gillar bäst. Jag vet ju att mina resmål och preferenser när det gäller att upptäcka världen kanske inte är för alla.

Oavsett, för 12 000 kronor skulle jag antagligen resa till någonstans på den stora kontinenten Afrika. Eller… så skulle jag gå inka-leden i Peru. Vart hade du rest?

Illustrationsbilden är från den gamla romerska staden Tipaza i Algeriet. Det är ett av de få länder i Afrika som jag faktiskt har besökt. Dock är det inte söder om Sahara, och det är därifrån jag vill skriva och fota om jag vinner Momondo Open World Awards.

 

 

Kategorier:Blogg/Dagbok, UncategorizedEtiketter:, , , , ,

1 kommentar

  1. Jag skulle nog åka till Buenos Aires och Montevideo med en tur upp till Iguazufallen. Om 12.000:- räcker vet jag inte men jag får väl lägga till lite om så skulle behövas.

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: