Snöig morgon på väg till Arlanda


Så sitter jag här igen. Inte så jättetidigt den här gången. Mitt flyg har avgång human tid. Enligt prognosen skulle det vara tvåsiffriga minusgrader nu på morgonen. Det känns inte så. Kanske -7, men vintern har i alla fall kommit på riktigt. Det har snöat hela natten och på nyheterna uppmanas folk att stanna hemma om man inte måste ut. Ett flyg till Kuala Lumpur får väl ändå karakteriseras som måste?

Det är alltså idag resan börjar. Inte har planerat särskilt mycket. Igår bokade jag de två första nätterna på hotell. Egentligen hade jag bara ett kriterium; att det skulle vara nära tågstationen. Jag kommer ta flygtåget nämligen och jag ankommer sent. Just då är läget a och o.

Just nu sitter jag på tunnelbanan. Passerar Fittja, Vårby Gård. Folk verkar följa uppmaningen. Inte mycket folk. Det fortsätter att snöa. I Kuala Lumpur finns ingen snö. Har nog aldrig funnits. Jag kollade prognosen. Det blir nog ingen solsemester. 30 grader och regn. 10 dagar i rad. Fast det kanske är sådana skurar. 5 minuter och sen är det över? Hoppas det.

Röda linjen på väg mot stan. I Stockholm alltså…


Först London. Sen Hong Kong. Och sen den malaysiska huvudstaden. Det är så jag reser. 25 timmar ska det ta. Effektiv resetid. Torsdag kväll klockan 8 ankommer jag. Kanske klockan 10 på hotellet, om allt går som det ska. Vi får se.

Jag har i alla fall lite pappersarbete med mig. Översättningar att göra. Böcker jag ska läsa. Kanske värmen där nere gör att min hosta försvinner. Den är bättre. Mycket bättre. Men inte borta. 

Jag ser fram emot maten. Malaysia är en multikulturell stad på det sättet. Kinesiskt, indiskt, och sen det inhemska förstås. Nästan så jag blir hungrig redan. Sen der jag fram emot att bara vara. Ta det lite lungt. Jag reser mycket, men särskild lugnt blir det sällan. Vi får se hur jag lyckas den här gången. Det enda jag vet är att om två veckor är resan slut. Då måste jag ha hunnit till Bangkok innan. Därifrån går min returbiljett. Fast returen ska jag tänka på sen. Nästa stopp, Malaysia.

Kategorier:Blogg/Dagbok, Malaysia

5 kommentarer

  1. När jag bodde i Kuala Lumpur så regnade det ofta på det sätt du beskriver det, 5-10 minuter och sen är det över. Så kommer nästa skur om ett litet tag igen. Regndropparna är åtminstone varmare där 😉 Jag saknar det lite. Inte regndropparna, utan Kl. Och Roti canai, den bästa maträtt som finns. Hoppas att du får en bra resa!

  2. Ha en superhärlig resa;)
    Njut av värmen så får vi andra njuta av vintern här hemma:)

    /Petra

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: