Soffan hemma och Kaknästornet


Måndag: Jobbar lite hemifrån. Även om jag just nu inte har uppdrag som reseledare, så har jag uppdrag som översättare inom skandinaviska språk. Det är bra. Annars hostar jag vidare.

Tisdag: Mitt nya extrapass är klart och jag kan hämta det på norska ambassaden. Dock kan jag även hämta det senare i veckan och jag känner mig inte riktigt i form faktiskt. Dagen spenderas på soffan med SVT Play.

Onsdag: Mitt ryska visum blir klart men även det kan jag hämta senare. En riktig soffadag. Eller, visst, jag är hemma. Sitter i soffan, ligger lite på soffan, men inte så att jag har termometern i mungipan och en ispose på huvudet direkt. Det är dock skönt att vara hemma och faktiskt inte göra så mycket. I alla fall inte allt det jag borde. Jag går däremot ut med soporna. Produktiv dag, eller hur?

På kvällen kommer min kompis Wybe från Holland. Han ska stanna hos mig två nätter fram till på fredagen innan han åker tillbaka hem till Haag.

Det var dessutom dags för mig att öppna frukten jatobe som jag köpte i Brasilien. Gissa om jag blev förvånad när fruktköttet var pulver!


Torsdag: Nu ska jag göra allt som jag inte gjorde innan. Hämtar mitt nya extrapass på norska ambassaden. Åker till biografen Zita som jag har i jobbuppdrag att fotografera. Därifrån hämtar jag mitt andra pass med mitt ryska visum för maj månad. Vidare till min uppdragsgivare Världens Resor för att lämna in det pass som jag ska ha till min Centralasienresa i april.

Nu tycker jag att jag har gjort tillräckligt. Åker hem och spenderar några timmar hemma innan det på kvällen blir middag med vänner i stan. Alltid kul när vi är flera som känner varandra och som inte har setts på ett tag.

Fredag: Min holländska kompis åker hem och någon timme efter det kommer min mamma på besök. Jag hinner nästan byta på sängen, eftersom jag har en jobbintervju via videolänk. Det gäller ett översättarjobb.

Eftermiddagen spenderas hemma. Promenad till Hallunda. Kycklingsallad till middag.

Lördag: Min mamma åker till Syfestivalen. Det är därför hon är här. Jag stannar hemma på förmiddagen, men på eftermiddagen bär det iväg till Kista. Där bor en kompis som jag ska hjälpa med att montera ihop en säng från Ikea.

Efteråt äter vi pizza och tittar på Melodifestivalen och jag går med mig hem en stor porslinsplanta. Den har blivit för gigantisk för min kompis fönster. Hoppas den passar i mitt.

Söndag: Mamma har beställt brunch i restaurangen på Käknästornet. Efter 15 år i Stockholm har jag faktiskt aldrig varit uppe där. Utsikten imponerar. Kanske särskild nu om vintern när stadslandskapet är helt vitt. Solen skiner och det är kallt där uppe på utsiktsplattformen.

Någon större fotosession där uppe blev det inte. Till det behövs ett telezoomobjektiv och här uppifrån är Stockholm vacker men även lite platt.

Utsikten över Stockholm från Kaknästornet

Brunchen är god. Den gravade laxen över förväntan. Kronärtskocka och soltorkade tomater marinerade i olja. Potatissalladen har lagom mycket gräddfil, majonäs och hackad syltgurka, kycklingvingarna lite torra och efterrättsbuffén tydligen inget man prioriterar.

Eftermiddag och kvällen hemma. Jag hostar fortfarande och hela tiden har jag en liten oro inför nästa vecka när jag enligt planen ska åka till Malaysia.

Kategorier:SammanfattningarEtiketter:,

2 kommentarer

  1. Det är så roligt att läsa dina veckosammanfattningar 🙂 Jag hoppas du mår bättre snart och att du slipper den där hostan!

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: