Tillbaka till Kuala Lumpur


Två- och trevåningshusen blir låga i jämförelse med den stad som växer upp omkring. Horisonten fylls av höghus och jag funderar om det finns någon filosofi som säger att ju fler våningar ju bättre? Det verkar i alla fall så. Mer stål, glas och betong åt folket, oavsett land.

Det är nu åtta år sedan jag tog den här bilden av smutsig pastell mot en bakgrund av det som väl får kallas modernt? Jag hade spenderat en dryg vecka i Singapore och var på väg hem till Sverige. Men för att få se åtminstone lite av ett för mig nytt land, hade jag returbiljett från Kuala Lumpur, huvudstaden i Malaysia. Jag tog nattåg från Singapore till KL som man säger där, och spenderade en heldag i stan innan det var dags att ta nattflyg hem.

Om några dagar är det dags. Jag ska, om min envisa hosta inte blir värre, tillbaka till KL. Jag kommer stanna flera dagar den här gången. Förhoppningsvis blir det inte lika molnigt. Nu har jag även en bättre kamera. Jag kommer utforska det malaysiska köket, åka utanför stan och hitta någon strand. Sen får vi se vart det bär åt. En sak har jag i alla fall gemensamt med min förra resa. Jag en annan flygplats för min returresa. I oktober 2010 åkte jag till Singapore och hem från KL. Nu åker jag till KL och hem från Bangkok, två veckor senare.

Vad tycker du om Kuala Lumpur? Har du några tips och idéer som kanske inte står i alla guideböcker? Hör av dig i så fall! 😉

Kategorier:Malaysia

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: