Med helikopter över Rio


Utsikten över Copacabana och Ipanema. Kristus som omfamnar hela stan från sin plats där uppe på berget. Det är Rio i ett nötskal. Sol, värme, kroppar och samba, och inget fel med det. Däremot får allt liksom en annan dimension när man sitter på första parkett i en fyrasits helikopter.

Att åka helikopter över Rio de Janeiro är kanske inte det första man tänker på. Staden är ju så spektakulär ändå med dess bergsformationer och stränder. För inte att snacka om arkitekturen. Men att se Rio från ovan, när solen skiner och små vita moln gör den annars så blå himlen levande, det är något annat. Alternativet är solnedgången, och jag hade gärna sett Kristus på berget mot en gul-orange himmelbakgrund. Dock kan man inte få allt, så det gäller att välja.

Det är visserligen inte gratis att åka helikopter över Rio. Alternativen är dessutom många. Allt från en tio-minuters snabb-tur från Sockertoppen till resor som tar en timme och som verkligen låter en se hela stan. Å andra sidan, har man ändå åkt hit så har man kanske råd med den där extra tusenlappen eller lite till som en helikoptertur kostar. Eller varför inte önska sig det i födelsedagspresent eller julklapp?

Själv fick jag resan i present av min pojkvän. Det var halvtimme över stan med början och slut på Jacarepagua-flygplatsen och priset för en person var 550 reals, alltså nästan 1400 kronor.

Här kommer bilderna:

Helicopter tour Rio de Janeiro-2

Helicopter tour Rio de Janeiro-4

Man får ställa sig på vågen innan avfärd. Då upptäcker man också att man väger några kilon för mycket…

Helicopter tour Rio de Janeiro-6

Pojkvän tillsammans med lokal videobloggare som också skulle åka helikopter

Helicopter tour Rio de Janeiro-9

Favelan Videgal i bakgrunden uppe till vänster i bild

Helicopter tour Rio de Janeiro-11Helicopter tour Rio de Janeiro-13

Helicopter tour Rio de Janeiro-18

Vår pilot efter avslutat resa

Helicopter tour Rio de Janeiro-21

Kategorier:BrasilienEtiketter:,

5 kommentarer

  1. Vilken fin present att få! Upplevelser är det bästa man kan få tycker jag 🙂

  2. Vilken fantastisk utsikt från helikoptern, det måste ha varit en riktigt häftig upplevelse!

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d