Shopping i Brasilien…


Eller snarare min shopping i Brasilien. Där på flygplatsen i Sao Paulo får jag en liten orange lapp. Det står “heavy” på den. Med versaler. Alltså “HEAVY”. Jag trodde faktiskt inte jag skulle samla på mig så mycket. Men det blev 24,5 kilo totalt. Lappen fästs med ett band till resväskan. När jag kommer till Stockholm packar jag upp.

Vid något tillfälle har jag sagt nej, Brasilien är inget större shoppingland. Hit åker man för mycket, men inte för att handla. Fast något måste det ju ha blivit ändå. Inte har jag väl fyllt resväskan med sten heller… Eller?

Brasilian souvenirs-7

Chintz, eller chitao som det heter på portugisiskt – ett blommigt bomullstyg som produceras i Brasilien. Ungefär 20 kronor metern kostar det, lite beroende på vart man köper. Jag köpte några meter. Vad jag ska hitta på med det sen får vi se…

Brasilian souvenirs-3

Saftpulver – enkelt och gott och mycket vanligt i Brasilien. Kanske inte den vanligaste souvenir, men det är trevligt att köpa något som kan drickas. Eller ätas…, därför köpte jag micropopcorn. Heller inte det det vanligaste att ta i bagaget kanske. Men micropop med ostsmak? Det finns inte i Sverige vad jag vet. Dessutom ett storblommigt paraply, en tvål, en ryggskrubb och några frön. Jag brukar plocka på mig frön från frukt eller olika grönsaker och blommor.

Brasilian souvenirs-4

Brasilianskt design. Jag hörde på ett seminarium om trender av Trendstefan att ananasen är ut. Fast en pop art treasure med 1960-talsursprung? Kan man säga nej till ikonisk plastkitsch? Jag ångrar redan nu att jag inte köpte flera.

Brasilian souvenirs-9

På en loppis hittade jag några miniatyrflaskor sprit. Från Sovjetunionen dessutom. MÅSTE HA!

Brasilian souvenirs-10

Lite chilisås.

Brasilian souvenirs-2

Flera småflaskor sprit. Men vad är detta? Kronärtskockslikör? Inte vet jag.Och sen till frågan i början. Ja, jag köpte även sten. Små likörglas och en ask i täljsten. Några andra mineraler som jag tänkte lägga i blomkrukorna här hemma.

Brasilian souvenirs-1

Hela bordet med brasilianska inköp. Det blev även en stor flaska vit cachaca och lite öl. Några små rosetter som en kvinna gjorde av något jag tror är palmblad. Kanske till julgranen? Jag köpte ananas- och palmformade små lampor till att hänga på balkongen när det börjar bli dags för lite tropisk känsla och i mitten…?

Brasilian souvenirs-11

…i mitten i en vas står en 50 cm lång stickling av bambus som förhoppningsvis kommer få rötter och växa sig fin i mitt badrum.

Det var min Brasilienshopping.

Hur är det med dig?

Vad tar du med dig från dina resor?

Kategorier:BrasilienEtiketter:, , ,

6 kommentarer

  1. Så gøy å se! Man kan finne mange små og store skatter når man reiser, og da er det en fordel at man har plass i sekken/kofferten til å få de med seg hjem, hehe. Jeg drar mest spiselige og drikkbare ting med meg hjem fra reisene (alt fra tørket kengurukjøtt til kopi luwak-kaffe, og litt mer “normale” ting), til gulvtepper, malerier og lignende. Jeg har det ganske fargerikt hjemme, med andre ord. :p

  2. Vad kul att se! Jag var tvungen att kolla ditt inlägg för att se om jag kanske kan hitta inspiration vad vi ska ta med hem. Men för vår del blir det nog mest kött, korv, ost, chili och annat smarrigt. Två veckor kvar till hemresan nu!

  3. Men wow vilken helt fantastisk blogg du har! Eller resedagbok. Inser nu att jag har en hel del att läsa ikapp här!!
    Sc´var: Nä det kan jag ju kanske förstå att du inte gör 😉

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: