Sista dag i Sao Paulo


Det var meningen jag skulle på blommarknaden. Den riktigt stora. Den som levererar växter och blommor till alla affärer här i Sao Paulo. Så jag åkte dit. Tunnelbana och tåg.


Men trots att jag, eller snarare vi hade läst på blev det fel. Inga blommor idag. Bara lastbilar. Tänk dig en lastbil full av enbart ananas! Det såg jag idag. Samt män som bär. Oj vad de bär, svettas, svär…


Meloner och majs. Pumpa och sallad. En kvinna sålde torkade örter och jag köpte lite. Det blev ett enkelt samtal. Det blir te när jag kommer hem. Men några blommor såg jag inte.


Åkte sen in till stan. Sista shoppingen. Blev inte så mycket dock. Men hittade en annan färggränn marknad. Marknader är så mycket roligare än stora affärer. Någon som vet vad frukten heter?


Därefter brasilianska tyger. Det kanske blir en duk på min balkong till sommaren.


Sen sista måltiden. Ceviche på peruansk restaurang. Vem vet, kanske nästa Sydamerika-vistelse blir Peru? Har aldrig varit där så jag är lite sugen. Maten gör det ju heller inte sämre direkt. Men visst, bilden gör nog smakerna ingen rättvisa.


Tillbaka till lägenheten. Packa. Duscha. Det är lite tyst. Som det blir när man lämnar någon. Über till flygplatsen.

New York nästa.

Kategorier:Blogg/Dagbok, BrasilienEtiketter:

1 kommentar

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d