Från blåst till regn


Måndag: Juldagen. Utflykt till Gudhem. Blåst och kallt. Sen blir det middag. Flamberad hälleflundra. Jag är hos min mamma där jag firar julen.


Tisdag: Dags att bege sig hem till Stockholm. Men först fixar min morbror stekt lamm med svamprisotto till lunch. De torkade trattkantarellarna har jag plockat. På eftermiddagen tar jag tåget hem. Det blir lite bagage på tåget. Typ kristallkrona och en borrmaskin. Kommer hem och packar ur resväskan.

Onsdag: En dag hemma. Jag försöker hinna med saker. Mail. Papper. Jag packar igen. Nu är det solglasögon och sandaler som gäller. Letar fram pengar. Dollar och euro. Några brasilianska pengar har jag inte kvar. Annars brukar jag ofta ha lite valuta från resor jag gjort.


Jag tappar upp 20 flaskor aroniavin. Jag satte vin tidigare i höstas. Under julen har den blivit klar. Äntligen. Ska ha med mig ett par flaskor imorgon nämligen.

Om kvällen kommer min kompis Mathias förbi. Vi äter middag. Umgås. Jag vattnar blommor.

Torsdag: Klockan ringer 06:00. Jag äter frukost. Sen är det dags. Släcker takljusen och tänder växtljusen. Jag har ju en del blommor och gröna växter. De ska överleva. Dock kommer inte lägenheten stå tom…

Jag beger mig mot Arlanda. Plus en timme till Finland. Minis sju timmar till New York. Tull och gränspassering. Att åka transit via USA innebär ju att man måste åka in i landet. Inte som i Europa eller andra länder där man faktiskt är i en egen transitson.

Pizza på John F Kennedy. Flygplatsen alltså. Den smakar helt ok. Mitt baggage har blivit genomsökt. Inget skumt. Annars vet man ju inte vad de kan tycka om hemmagjord vin och marsipan. Sen dags för sista etapp. Rio – här kommer jag.

Fredag: Pluss tre timmar. Det känns ändå ok att landa på förmiddagen. Min kille möter upp mig på flygplatsen. Han kom från Sao Paulo nu på morgonen. Många passagerare åker för party. Det ska vara något särskild att fira nyår i Rio. 

Incheck på hotell. Äter pizza och tar en öl ute. Smått huvudvärk. Det börjar regna. Ordentligt. Dessa tropiska regn. Hade det ännu varat bara fem minuter. Men icke. Fast ändå, det är 27 grader.

På kvällen firar ju julafton på rummet. Julklappar och lite mat. Fast det blir tidigt i säng. Jag är hur trött som helst. Och det regnar ute.

Kategorier:Blogg/Dagbok, SammanfattningarEtiketter:

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: