Nästa stopp – Januarifloden.


I sista sekund kom jag ihåg solglasögonen. Nu ligger även de i resväskan, ovanpå shorts och solskydd, saronger och sandaler. Tillsammans med en hel massa julklappar, inlagd sill och marsipan, är kanske solglasögonen något av det viktigaste att ha med.

Eller inte… Jag kollar på väderprognosen på nätet och för de som tycker om skadeglädje kan jag säga att regn förväntas sex av de nio närmaste dagarna. Regn. Och nästan 30 grader varmt. Med andra ord, jag ska inte klaga.

Nu kvarstår det bara att stänga den där väskan. Pass, pengar, kreditkort. Kameror, instruktionsböcker. Jag laddar batteriet på ena kameran precis nu. Kanske får jag användning av den där GoPro-kameran som i ren idioti köpte för drygt ett år sedan. Jag ville filma fiskar, fast hann inte få kameran i tid till resan som den gång tick till Maldiverna. Några fiskar blev därför aldrig filmade, men nu kanske jag har chansen igen. Brasilien har stränder så det räcker. Hur det är med fiskar vet jag inte.

Att skriva om något som inte har varit, alltså något som kommer, är spännande på det sätt att jag tvingar mig själv tänka igenom olika scenarier. Allt för att se till att jag inte glömmer något väsentligt här hemma. Det kommer jag säkert göra ändå, men hade jag inte skrivit hade mängden kvarglömda saker blivit större.

Kameror, objektiv, dator, laddare, iPad och tandtråd. Allt sådant tillhör handbagaget. Jag gillar inte att ha alla uppkopplingsenheter på samma ställe. Finns det för övrigt ett sådant ord? Uppkopplingsenhet? Det kanske räcker med enhet, fast enheter kan ju vara så mycket.

Handbagaget brukar väga några kilon. Som tur är hittade jag en lämplig ryggsäck med hjul. Genialt. Jag fattar inte varför dessa inte blivit mer populära. De är kanske för fula? Ja ja, jag är väl inte känd som den som reser med stil direkt.

Nu alltså. Nästa stopp Helsingfors. Sen New York. Slutligen framme i Rio. Rio de Janeiro… Januarifloden betyder det. Namnet alltså. Jag läser en bok. Om Brasiliens historia. Jag kanske återkommer till den den närmsta månaden. Snart är jag i Brasilien. Snart är det januari.

Kategorier:Blogg/Dagbok, BrasilienEtiketter:,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d