En mindre trevlig julklapp…


19625 poäng – gränsen är tjugo… Det var dags att få silverkort hos Eurobonus och jag fick även mail om det. Så här får du ett silverkort och Ditt silverkort är nära. Och visst var det det. Hur nära som helst. Vilken tur då att jag skulle åka en långdistansflygning med Turkish Airlines!

Det är slutet på november. Jag kommer till Arlanda. Lämnar mitt bonuskort i incheckningen. Han kollar mitt pass.

Mitt bagage åker iväg. Jag får min biljett, pass och bonuskort tillbaka med ett leende. – Sådär, nu är dina poäng registrerade. Trevlig resa!

Sen åker jag iväg, och spenderar två veckor i Pakistan, och för den som vill veta mer om detta land har jag skrivit rätt så många texter om Pakistan. Jag tänker inte mer på mina eurobonuspoäng. Inte förrän jag kommer hem och loggar in på mina eurobonus-sidor och ser att mina 19.625 baspoäng har blivit 0. Något silverkort har jag inte fått.

Något måste ha gått fel så jag försöker registrera poängen själv på nätet. Nix. Jag mailar till slut SAS Eurobonus. Tack till deras kundservice som svarar snabbt. Min biljettklass hos Turkish Airlines är klass U. Klass U ger inga poäng. Så enkelt var det. Och där rök silverkortet.

Julens lärdom: Lita inte på en incheckningspersonal när hen säger – Sådär, nu är dina poäng registrerade. Flygbiljetter finns i många olika klasser, och vilken klass det är står inte på biljetten. De olika klasserna ger nämligen olika poäng, och några klasser ger inga. Hade personalen istället sagt – Tyvärr, den här resan ger inga poäng, så hade jag kunnat skaffa mig de resterande 375 poängen på annat sätt. Nu blev det inte så…

 

 

 

Kategorier:Blogg/DagbokEtiketter:, , ,

5 kommentarer

  1. Ånej, känner ilskan. Visserligen ett i-landsproblem men ack så irriterande 🙂

  2. När jag flög till Marocko fick jag ett boardingkort som det stod Kristina …… på, själv heter jag Lars o är faktiskt man. De som checkade in närmast och näst närmast före mig var också män så det var inte ett kvarglömt kort. Jag kollade inte namnet på kortet när jag fick det. När vi skulle gå in till gaten (den var spärrad med glasdörr först) frågade tjejen som stod där om jag hette Kristina (!!). Hon skrev ut ett nytt boardingkort på en liten pappersremsa av kvalitet affärskvitto. Enligt henne var tydligen det här inget ovanligt….!
    Att detta skedde på Arlanda kanske du förstår själv med deras kvalitet.

  3. Jag upptäckte precis samma sak när jag flög med EVA Air från Hongkong till Manilla. Inga EB poäng. Tydligen så är det sällan någon idé att registrera billiga flygbiljetter hos något annat bolag än det man flög med, även om det är i samma allians..

  4. Trist med poängen! Silverkort är ju alltid trevlig även om det inte är några jätteförmåner.

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d