Hemkomst, resetrender och Finlandsfärja


Måndag: Jag kommer hem efter två veckor i Pakistan. Det är skönt att komma hem, men jag saknar redan Lahore och människorna där. Maten. Basarerna. Hemma är det tyst. Det känns ovant.

Mail från Allmänna Reklamationsnämnden. Etihad ska betala mig skadestånd på 3000 kronor efter ett borttappat bagage förra året. Jag är nöjd med beslutet. Bara synd att man ska behöva gå till ARN. Kvarstår att se om jag får pengarna. Kommer oavsett försöka undvika Etihad i framtiden.

Jag går igenom två veckors post. Ser brevet från vårdcentralen där det står att mitt skadade finger som jag skadade i Iran i oktober är normalt. Undrar varför det då är helt snett och gör ont? Jag packar ur resväskan. Planerar lite julmys för ett gäng resebloggare. Lägenheten ser rätt så kaotisk ut när jag lägger mig.

Tisdag: Börjar dagen med något så sällsynt som en jobbintervju. Ett företag ville prata med mig. Reserelaterat är det inte, men det prata jobb kan man ju alltids. De vill ha ett nytt samtal imorgon.

Köper grönsaker och frukt på affären. Lägger över foton från Pakistanresan på min hårddisk. Jag måste medge att jag inte är särskild duktig på att göra sådant när jag väl är ute. Jag väntar tills jag kommer hem. Dumt, i fall jag skulle tappa kameran.

Loggar in på SAS hemsida och ser att jag inte fått mitt Eurobonus silverkort. Konstigt. Poängen från Pakistanresan skulle vara tillräckligt. Försöker efterregistrera men det skiter sig. Efterregistrera poäng kan man göra tidigast två veckor efter avslutat resa. Jag undrar varför. Skriver upp det i kalendern.

Onsdag: Sortera, radera, redigera. Drygt 3000 bilder blir till nästan 1800. Det tar hela dagen. Varför tar jag så många bilder av samma motiv? Litar jag inte på att fokus blir rätt? Och varför raderar jag inte på en gång, i kameran, de bilder jag inte vill ha? För att jag vill se dem på en större skärm. Se skärpan i detaljerna.

Har ett andra jobbintervju. Som sagt, inte för att jag behöver jobb direkt. Men nya möjligheter skadar aldrig.

Torsdag: Läser en sammanfattning. Ving har kommit med sin semesterrapport. Pratar om heta trender, om hur vi resenärer vill ha allt och ännu lite till. Vi blir kräsnare och kräsnare. Nu ska vi även ha hemkänsla på resan. Samt teknik. Röda trådar och koncept. En story. Vi väljer hotell som våra vänner tycker om. Allt ska vara bättre. Vad nu än bättre betyder.

Sen skriver jag fakturor. Utan fakturor, inga pengar. Dock är det ett tråkigt jobb.

Jag funderar också att göra några ändringar på bloggen. Kontorsarbete, pappersarbete. Har inte satt min fot utomhus idag.

Fredag: Pressfrukost hos Resia. Det pratas resetrender. Igen. Inget nytt kanske. Men visst är det trevligt att träffa andra resebloggare. Prata med de som jobbar i branschen. Folk på Resia. Maldiverna. Gran Canaria. Hotellen blir allt viktigare för resenärerna. Lyx, service, bekbämt. Även mat blir viktigare. Kanske därför Georgien kommer upp som en komet på resehimlen. Fast just Georgien pratade vi inte riktigt om.

Jag sitter med hemuppgifter. Tester. Översättningsuppdrag. 

På eftermiddagen åker jag kryssning. Ska spendera helgen i Helsingfors. Buffé med kaviar, kallrökt lax och varmrökt sik. Jag struntar i julskinkan. Dricker husets vita med många isbitar. Jag håller mig mer nykter då.

Kategorier:SammanfattningarEtiketter:

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: