Julstämning i Borgå – typ


Jag hade knappt hört talats om Borgå men bilen tog oss tid på en halvtimme från Helsinfors. Söndag förmiddag. Det är jag och en vän som kör. 

Gamla trähus vid floden. Kyrkan på en kulle. Inredningsaffärer med samma prylar som i Stockholm men det gör inget, jag ska ju inte ha något ändå.

Dagen är grå. Lite snö ligger kvar utanför kyrkan men annars kunde det lika gärna varit mars eller april. Om det inte vore för julmarknaden. Stickade strumpor och havtornsjuicr. Morgonrockar. Smörknivar med älgar och jag undrar vem som köper dem, för särskild många utlänningar ser jag inte. De turister som strosar runt här är finnarna själva och de vill knappast ha en träkniv med en älg på. 

Jag gillar dock jugendarkitekturen. Och det faktum att träden inte har löv. Man ser husen bättre då. Oavsett om det snart är jul eller inte.Kategorier:FinlandEtiketter:, ,

4 kommentarer

  1. Wuhuuuuu. Alltså det var i borgå jag ich sofia lärde känna varandra. Coolt va?! 😂

  2. Fina Borgå, där har jag bott i 9 månader 😊

  3. Min gamla hemstad, mest känd för Runeberg (nationalskald) och Brunberg (chokladfabrik).

  4. Fint. Nu får jag. Googla på var Borgå ligger…

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: