Kniven mot strupen


Nu får vi se hur det går. Sociala medier verkar fungera igen. Den tillfälliga avstängningen av Facebook, Instagram och diverse andra sidor var tydligen bara tillfällig…

Det är måndag morgon. Krisen i Pakistan har tydligen löst sig. Internet är öppet. Snart får vi veta om även vägspärringarna är borta.


Men vad gör man när det inte går att lämna staden?

På Museum kan man se smycken av elfenben och människoben. Lite ovant kanske? Konstigt? Bissart? Vackra smycken blir det i alla fall.


Sen kan man gå till barberaren. Jag hade aldrig varit hos en förut. Någon gång måste ju bli den första där man får kniven på strupen. Bokstavligen. Jag fick även ansiktsmassage. Betalning? Kom inte på frågan. Men barberaren ville gärna ha fotona. Så att han kunde visa upp att en utlänning låtit sig rakas hos honom!


Det går också att besöka en kyrkogård. På deras dödsdag minns man sina döda. Ber. En social sammankomst. Har picknik, lägger ut mattor och använder gravarna som ryggstöd. Bränner rökelse och pratar.


Efteråt besöker man marknaden. Köper oljelampor, julklappar och snacks. Mycket snacks!!!


Solen skiner. Så kvarstår det bara att se om vägarna redan är öppna och om jag kan ta mig till Multan, det var trots allt ett av mina syften med denna resa. Annars får det bli nästa gång. Åtminstone funkar internet och om några dagar får jag kanske raka mig igen…

Kategorier:Blogg/Dagbok, Pakistan, UncategorizedEtiketter:, ,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: