Tillbaka i Lahore


En sista öl på flygplatsen i Istanbul. Man ska alltid fråga innan vad halvlitern kostar. Inte för att de där 25 kronorna extra gör att jag går i konkurs. Utan snarare för att jag irriterar mig något gränslöst när jag blir lurad. Särskild på en flygplats där man skulle tro att saker var i sin ordning.

Lurad på 25 kronor hos Little Italy på Istanbuls Ataturk-flygplats

På flyget. Småbarn på rad 8, 9 och 11. Gissa min rad!

Rätt svar. Inga lugna minuter på rad 10 men jag tittade åtminstone på film. Något amerikanskt med kakor och mord. Rätt så tråkigt egentligen.

Lahore. Klockan är lite innan 5 på morgonen. Passkontroll. Bagage under morgonbön. Tullen går bra. Tydligen har även ett pilgrimsplan från Mekka eller var det Medina även landat. Det är feststämning vid utgången. Glada rop, hälsningar, mängder av rosblad på marken. Jag blir hämtat.

Vi åker hem till min kompis som jag ska bo hos. Couchsurfa om man så vill, fast utan soffa. Jag sover ju på golvet även hemma i Sverige så det blir nog bra även här. Installerar mig, försöker sova men det går sådär i Lahore som nu börjar vakna till liv.

När jag reser som färdledare är det skönt att ha program första dagen. Inget stort program men åtminstone ett som gör att dygnet inte helt flyter ihop eller isär. När jag reser privat är det lätt för att jag bara vill ligga lite till. En halvtimme bara… vila ögonen.

Första dagen i Lahore blir inget särskild vettigt gjort. Men så behöver man ju inte vara så vettig hela tiden heller. Jag har väl trots allt semester? Å andra sidan åkte jag ju inte till Pakistan för att sova. Vad tycker du?

En liten kvällsrunda på stan blev det i alla fall. Och jag gick till skräddaren med några kläder hemifrån. Första dagen i Lahore. Nu ska det blir med sömn.

Kategorier:PakistanEtiketter:,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d