Röntgat finger, Travel Massive och besök från Kirgizistan


Måndag : Jag har remiss hos röntgenavdelningen på Skärholmens vårdcentral. Ska röntga mitt vänstra långfinger efter att jag ramlade i en trappa sista arbetsdag på Iranresan. Att ta emot sig med ett finger är inget jag rekommenderar. Min läkare kommer skicka brev om resultatet

Det har nästan blivit besöksrekord på bloggen. Gårdagens söndagskrönika var populär. I min text reagerade jag på homofobi i bloggarsfären.

På kvällen gör jag ett dag för dag-program inför min kommande resa till Pakistan.

Från min Pakistanresa förra året.

Tisdag: Det är vissa saker om borde ändras på min blogg. Det gäller layout. Det kan vara ganska svårt att hitta på bloggen inser jag. Jag gör dock inget annat än att konstatera att jag faktiskt måste göra något.

Skriver fakturor till Världens Resor. Måste ju få lön för det jobbet jag gör. Kommer även med några ändringsförslag gällande deras Iranresa.

Har skypemöte med en reseproducent i England. Till nästa år ska jag vara färdledare för drömresan. Typ. Jag återkommer om det.

Sen får jag besök. Nurdin har varit min mycket duktiga lokalguide i Kirgizistan. Nu pluggar han på folkhögskola i Norge och vill spendera höstlovet i Sverige. Han får bo hos mig tre dagar. Jag har ju en tvårummare. Vi pratar resor, tar en öl och äter middag tillsamman.

Jag skriver också klart ett blogginlägg om priser i Iran. Vid misstag publicerar jag det redan samma kväll. Chattar lite med Linda på Resa Medvetet om lämpliga februaridestinationer.

Onsdag: Polisen knackar på. Tydligen har det hänt något här i Norsborg för tre veckor sedan. Tyvärr var jag i Iran då. Eller kanske snarare var tur att jag var i Iran då. Konstapeln är förtegen om vad det egentligen gäller. Frågar bara om jag sett eller hört något.

Jag mailar Albatros. Det gäller en Baltikumsresa jag har blivit erbjuden. Jag väljer att avvakta med att tacka ja.

Min kirgiziska lokalguide och jag i gamla stan

Nurdin promenerar i gamla stan och jag åker in till stan jag med. Kan ju visa honom lite. Vi går runt, fotograferar, turistar i Stockholm. När det blivit mörkt vid fyra-tiden tar vi Djurgårdsfärgan. Där möter vi två trevliga tjejer från Tomsk. Sibirien. Hon ena bor här och jobbar som guide. Hon andra med varm och elegant pälsmössa är på semester. Vi pratar, utbyter visitkort.

På eftermiddagen drar Travel Massive igång, ett halvformelt event för oss som skriver om resor. Fem sorters kanapéer. En kort dragning och film om Katalonien. “Sponsored by Catalan Tourist Board och Costa Brava Tourism.” Där finns nya ansikten och gamla ansikten. Alltid trevligt med sammanhang där det pratas resor.

Ni känner igen dem? Tre resebloggare och arrangörer av Travel Massive

Fortfarande inget brev från läkaren.

Torsdag: Jag har hemmadag. Mailar och skriver. Städar. Gör ett blogginlägg om rundresor i Uzbekistan. Börjar smått leta fram saker jag behöver inför Pakistanresan. Jag åker ju på måndag.

Kväll. Kollar mitt bankkonto. Där har dragits 110 kronor för en VPN-tjänst som jag använder när jag är i vissa länder där det är restriktioner på internet. Fast, jag satte ju prenumerationen på paus för några dagar sedan. Jag kontaktar deras kundtjänst. Jag har tydligen två vpn-konton. Den ena dras från Mastercardet och den andra från mitt bankkonto. Jag har dubbelfakturerats i drygt ett år. Och jag har inte märkt något! Idiot! God natt!

Fredag. Nurdin lämnar. Han har varit här tre nätter nu och ska vidare. Tvättid.Åker in till stan på några ärenden. Kommer hem.

På kvällen gör jag vin. 6 kilo aronia-bär. 6 kilo socker. Sterilisering av grytor och jäskärl. Vinet ska bli klart innan jul.

22 liter aroniavin på gång i mitt kök

1 kilo kycklingvingar i ugnen. Det blir mat till ikväll och imorgon.

Jag skriver klart min nästa söndagskrönika. Den kommer handla om ett ord…. Det får ni läsa om imorgon. Fortfarande inget brev från läkaren…

Kategorier:Sammanfattningar

4 kommentarer

  1. Det var kul att se dig på TM! Hoppas på glöggmingel snart 🙂

  2. Trist att jag missade TM, hade varit kul att träffa dig IRL.

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: