Mount Elbrus från 13F

En upplevelse i sig. Jag har kollat på film. Jag gör det sällan annars men vissa flygbolag har ett rätt så stort utbud.

Jag har även ätit och vilat ögonen ett tag. Mina resor är över för den här gången. Jag fick gå upp tidigt. Flighten från Bishkek mot Istanbul avgick 06:55.

Efter ett tag drar jag upp fönsterskyddet eller vad de nu kallas. Jag tittar ner mot marken. Borde vara över östra Turkiet eller Georgien nu. Ser dalar, vägar och små landsbyar. 

Lyfter sedan blicken där ett täcke av moln sveper in de snötäckta bergen. Kaukasus.

Och där över molnen ser jag plötligt giganten. Mount Elbrus. En majestäet som lyfter sig över alla andra. Jag har varit vid basecamp förut, i 2003. Men nu, här uppe på tionånting-tusen meters höjd ser jag toppen. Under några minuter seglar vi förbi, medan mina ögon från plats 13F blickar norrut, rakt mot Europas högsta berg, 5642 meter över havet. 

Flygresan blir en upplevelse i sig.

Taggad med: