Vart tar semestern vägen?


Nu har jag semester. Eller? Som färdledare har jag nu ledigt. Det är 17 juli, och inte förrän den 27 augusti ska jag ut igen. Ryssland, Kazakstan, Kaukasus…. Fast har jag egentligen ledigt? Njej. Där kom svaret.

Nu i sommar har jag haft tre olika resor för två olika bolag, Albatros och Världens Resor. Det innebär också att rapporter ska skrivas, vad funkade bra under resan, var där någon som funkade mindre bra, har jag några ändringsförslag också vidare. Sen är det den ekonomiska biten. Även där ska rapporter skrivas. Hur spenderades de pengar jag hade till disposition, fanns där några särskilda utgiftsposter med mera.

Olika företag har olika former för rapportering, så egentligen är det bara att börja. Se till att alla kvitton finns, eller åtminstone så många som möjligt. Centralasien som är min främsta region är knappast känd för sina visatransaktioner där man ett elektronisk kvitto från en kassaapparat. Inte. Därför gäller det att ha system i kaoset, typ en mapp för varje land/resa, veta vad som betalades i euro, vad som växlades av dollar, hur många somoni det gick åt i Tadzjikistan och hur många som (de uzbekiska pengarna heter som) jag spenderade i Uzbekistan, samt till ungefär vilken kurs jag fick pengarna. Den uzbekiska valutan är nämligen icke-konvertibel och landet har en under bordet-marknad för utländsk valuta.

När allt det här är klart, vilket det förhoppningsvis blir imorgon (och blir det inte imorgon så ändå någon gång under veckan), då kan jag äntligen fokusera på annat. Eller? För visst har jag bilder från resorna att redigera. Dela med resenärerna. Och visst ska det komma ut några fler texter på bloggen. En sak är de dag för dag-inlägg jag skriver på resande fot. Men de ger inget djup. De ger inga analyser utan blir mer som dagboksanteckningar. Det är nu, efter en resa eller tre att arbetet med bloggen börjar.

Idéerna är många. De kommer under resans gång, och några kommer efteråt. Vissa blogginlägg behöver faktiskt skrivas. Information om att resa i Centralasien är högst bristfällig på nätet.

Sen kommer frågan. Hur ska jag hinna allt det här efterarbetet? Som dessutom inte är betalt? Ja du, det undrar jag med. Särskild när det nu i helgen blev lite ö-luffande i Stockholms skärgård. Det ska det väl också skrivas om? Imorgon bär det av några dagar till Västra Götaland. Där finns hur mycket helst att uppleva.

I augusti har jag en resa till Italien inplanerad. Samt några dagar på Svalbard. Det måste planeras. Och självklart skrivas. Plötsligt har det blivit 27 augusti. Då ska jag även ha gjort klart planerna för höstens resor. De är dessutom jobb. Ja vart tog semestern vägen?

Kategorier:Blogg/Dagbok, UncategorizedEtiketter:, , , ,

2 kommentarer

  1. Kjenner meg godt igjen i det med å mangle tid til bilderedigering og skriving! Jeg har en laaaang liste over innlegg jeg vil skrive, men etter at jeg var i Oman i april har jeg stadig vært på nye reiser, så listen blir ikke akkurat kortere…

    Så himla kult med Svalbard! Jeg vil så gjerne dit!

  2. Det här känner jag igen! Både resande och bloggande är kul … men dygnet har trots allt bara 24 timmar.

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: