Uzbekistan, dag 1, 2 och 3


Företaget Albatros norska resa till Uzbekistan har börjat. 

10 juni. Avfärd från Stockholm. Jag möter gruppen i Istanbul. De har flugit från Oslo och nu ska vi vidare till Tashkent. Andra gång för mig i år, men första gång för min grupp. Nytt land, nya äventyr…

11 juni. Landar kl 01:00 i Tashkent. Två timmar i passkontroll och tull. Pratar med en grupp från Ungern som också ska resa runt i Uzbekistan. Äntligen kommer vi igenom alla formaliteter och lokalguide och buss möter upp oss. Till hotellet och några timmars vila.


Vi åker runt i Tashkent. Ser palatset till Romanov-familjen. Det här var ju en gång del av ryska imperiet. Koranmuseum, tunnelbana, gågatan Broadway. Det är något av vad Tashkent har att erbjuda. Jag stannar gärna längre tid i Uzbekistans huvudstad. Fast inte nu.

12 juni. Uzbekistan Airways har tidigarelagt vår flight. Stressig morgon som börjar kl 04:30 med frukost. Buss till flygplats och Iljushin till Bukhara. Jag gillar ryska propellflygplan, till skillnad från åtminstone en av resenärerna. Läser om uzbekisk film från 1920-talet. Vill gärna se dem men hur man får tag på filmerna står inte.


Ankomst Bukhara. Sightseeingen börjar. Mausoleer, madrasser och moskeer utanför stan. Emirens sommarpalats. Just där har jag varit förut. Jag kommer skriva mer om det sen, en egen text förtjänar det.


Eftermiddagen är ledig tid. Jag går till en marknad jag inte besökt förut. Växlar lite pengar. Köper siden. Pratar med några trevliga killar. Man samtalar så enkelt i Uzbekistan. Att prata med främlingar är aldrig något problem. Sen tar man en bild…


Sen blir det kväll. Plov till middag. Vi äter gott. Det gör vi egentligen varje dag. All mat är inkluderat. Enda problemet är att det är mycket mat. Lite för mycket. Jag gillar inte slänga mat. Men men… De som vill får bli med på en liten promenad. Dödens torn på kvällen är en upplevelse…

Kategorier:Blogg/Dagbok, UzbekistanEtiketter:, , , ,

1 kommentar

  1. Jeg skulle så gjerne hatt mer tid i Usbekistan, men jeg måtte nøye meg med Tasjkent og Samarkand. Bukhara er et av stedene jeg virkelig hadde ønsket å besøke om jeg hadde tid.

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: