Nästa stopp Uzbekistan


Så var det dags igen. 18 dagar hemma går snabbt. Nästan lite för snabbt. Intrycken från Kirgizistan och Xinjiang har knappast hunnit sjunka in. För intryck blir det, också för en reseledare som varit där förut.

Idag fredag är sista dagen hemma. Imorgon går planet mot Istanbul och därifrån vidare till Tashkent. En veckas rundresa i Uzbekistan väntar. Tillsammans med över 20 norrmän ska vi resa runt i det här landet. Kolla Sidenvägens gamla städer, äta plov och grillspätt, njuta av en kall öl eller ett inhemskt vin, shoppa loss i basarerna och fylla minneskortet med just det…, minnen.

För första gång kommer det inte vara jag som shoppar loss. Inte att jag har förköpt mig på uzbekiskt siden direkt, men den här gången reser jag bara med handbagage. Av praktiska skäl. Jag kommer heller inte ta med datorn, så bloggandet kommer bli korta uppdateringar från min mobil eller iPad. Inte ens stora kameran tar jag med, utan den här gången räcker det med den lilla. Samt min nya mobil där jag ska testa ut bland annat filmfunktionerna.

Efter denna norska Uzbekistan-resa hoppar jag nämligen direkt över på en annan resa, till Pamir-bergen med Världens Resor. Och efter den blir det norsk “Sommer i Kirgisistan” med Albatros. Jag klämmer även in en heldag i Istanbul. Turkish Airlines och jag borde vara riktigt goda vänner vid det här läget. Hem kommer jag inte för i mitten av juli. Över en månad på väg, runt i den regionen som jag kanske känner bäst, och som jag nu kommer lära känna även bättre. Men jag tar det första först. Nu gäller det att packa med sig allt. I handbagaget. Nästa stopp Uzbekistan.

Kategorier:UzbekistanEtiketter:, ,

3 kommentarer

  1. Jag har sagt i många många år att jag vill åka hit … så nu blir jag förstås ännu mer sugen! 🙂

  2. Alldeles fantastiska bilder! Hoppas att du får en riktigt trevlig resa. 👍

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d