Höjdpunkter och bottennapp – november

Det känns knappast som jag varit utanför min egen kommun. Fast det har jag förstås. Med tunnelbanan. In till Stockholm.

Desto mer har jag åkt buss. Till mitt kommuncentrum. Tumba, i Botkyrka kommun, som är kommunen där jag bor. November har nämligen varit lika med praktik. I min nya utbildning som kallas kompletterande pedagogisk utbildning, KPU, ingår nämligen denna första termin hela tre veckor med praktik. Och dem har spenderat på en skola i Tumba.

På så sätt har november varit annorlunda. Upp klockan sex om morgonen, kaffe och knäckebröd, för att sen iväg till ”jobbet”. Och ja, det känns bra. Riktigt bra faktiskt!

Och när jag inte varit i skolan, då har jag suttit hemma med tenta eller inlämningsuppgifter. Även här går det riktigt bra. När jag själv gick i skolan, för sådär över 20 år sedan, fick jag riktigt bra betyg. När jag sen började på högskola och universitet blev mina betyg snarare medels. Men nu är de tillbaka igen. På topp. Jag försöker fundera på varför. Jag tror det har med mål att göra. Om jag ser ett tydligt mål med det jag gör presterar jag helt enkelt bättre. Just nu har jag ett sådant mål.

Förra året i november besökte jag både London, Barcelona, Madrid och Lissabon. Sen åkte jag som reseledare till norra Cypern och efteråt ledde jag en julmarknadsresa till Wien. Allt det där känns långt borta nu. Men på tal om Spanien och Portugal så har jag nu i alla fall en Medelhavsväxt som blommar. November var nämligen också månaden där jag städade balkongen inför vintern. När min bougainvillea hamnade i badrummet började den blomma. Den kanske saknar Medelhavet. Fast tydligen är inte mitt badrum helt fel det heller. Jag ska vara tacksam för det lilla!

Taggad med: