Karriärbyte

Om kvällen ställer jag klockan på 07:45. Jag ska inte sova länge denna måndag, det är slut på det nu. Från och med nu blir det sovmorgnar enbart på helgerna.  Det är sista augusti, och samtidigt första dag i mitt nya liv på skolbänken. Som lärarstudent på den 1,5 år långa ”Kompletterande pedagogisk utbildning”.

Ett karriärbyte alltså. Från reseledare till student. Jag ser fram emot det. Det kommer bli kul. Samtidigt en utmaning. Och lite sorgligt. För jag hade ju inte gjort det här annars. Omständigheterna bestämmer, och jag kan inte vänta längre nu. Min gamla bransch kommer nog inte i gång igen på ett bra tag ännu. I alla fall inte den sortens resor jag brukat göra, med många länder och gränsövergångar.

Jag har haft kontakt med några reseföretag jag jobbat för. Idag ska jag kontakta några till. Om det nu kommer öppna sig för resandet. Ja då kommer inte jag finnas där för att leda resor på samma sätt som förut. För då sitter jag på skolbänken. Eller är ute i skolan själv, och har praktik.

Många reseledare har slutat nu. De tänker som jag. Det går inte att sitta passivt och titta på. Medan vi väntar på att världen går tillbaka till det den engång var. Så när resebranschen igen är uppe och går, då tror jag att branschen kommer få ännu mer stryk. Eftersom vi som jobbat inom den inte gör det längre.

Jag saknar mitt gamla jobb. Hur jag ska göra med bloggen vet jag inte. Samtidigt är det ju inte bråttom just med det. Bråttom är det bara när det gäller att hitta på något nytt. Idag gör jag det. Idag blir jag lärarstudent!

 

 

 

Märkt med: