Karriärbyte


Om kvällen ställer jag klockan på 07:45. Jag ska inte sova länge denna måndag, det är slut på det nu. Från och med nu blir det sovmorgnar enbart på helgerna.  Det är sista augusti, och samtidigt första dag i mitt nya liv på skolbänken. Som lärarstudent på den 1,5 år långa “Kompletterande pedagogisk utbildning”.

Ett karriärbyte alltså. Från reseledare till student. Jag ser fram emot det. Det kommer bli kul. Samtidigt en utmaning. Och lite sorgligt. För jag hade ju inte gjort det här annars. Omständigheterna bestämmer, och jag kan inte vänta längre nu. Min gamla bransch kommer nog inte i gång igen på ett bra tag ännu. I alla fall inte den sortens resor jag brukat göra, med många länder och gränsövergångar.

Jag har haft kontakt med några reseföretag jag jobbat för. Idag ska jag kontakta några till. Om det nu kommer öppna sig för resandet. Ja då kommer inte jag finnas där för att leda resor på samma sätt som förut. För då sitter jag på skolbänken. Eller är ute i skolan själv, och har praktik.

Många reseledare har slutat nu. De tänker som jag. Det går inte att sitta passivt och titta på. Medan vi väntar på att världen går tillbaka till det den engång var. Så när resebranschen igen är uppe och går, då tror jag att branschen kommer få ännu mer stryk. Eftersom vi som jobbat inom den inte gör det längre.

Jag saknar mitt gamla jobb. Hur jag ska göra med bloggen vet jag inte. Samtidigt är det ju inte bråttom just med det. Bråttom är det bara när det gäller att hitta på något nytt. Idag gör jag det. Idag blir jag lärarstudent!

 

 

 

Kategorier:UncategorizedEtiketter:, ,

23 kommentarer

 1. Lycka till med nya karriären! I framtiden har du ju två yrken att välja mellan, eller variera mellan beroende på förutsättningar!

 2. Ønsker deg alt godt i fremtiden, synd at denne flinke reiseleder må finne annet beite.
  Ingrid og Bjarte Botnen

 3. Grattis till utbildningen. Det fina med jobbet som reseledare/guide är ju att man alltid kan ha det vid sidan om. Inte alls kört bara för att man skaffar annan sysselsättning.

 4. Lycka till som student. Jag tror du blir en intressant lärare med all erfarenhet och hoppas du ska finna lärarjobb där du får nytta av alla resor du gjort.
  Det finns bland annat seglande gymnasieskolor som säkert får möjlighet att segla igen.
  Jag har under denna helg bott tre dygn på Klubbensborg. Vandrat/promenerat i närområdet och till Vintervikens trädgårdar. Fantastisk promenad längs Mälaren.
  Förra året reste jag i tio länder nu känns det stort att resa från väst till öst och besöka Stockholm igen efter sex månader.

  • Ja det är konstiga tider nu. Men på något sätt får man ju tid att tänka över tillvaron och det i sig är ju heller inte dumt. Och jag var ju borta över 2 månader i början på 2020 så inte kan jag klaga där heller. 🙂

 5. Tråkig utveckling för oss alla. Glad att jag hann resa med dig åtminstone en gång. Lycka till i det nya jobbet. Det blir nog bra även det, med dig vid rodret.

 6. Vad spännande! Framöver behöver ju inte det ena utesluta det andra utan i stället komplettera varandra!

 7. Lycka till, har som sagt svårt att tänka mig en bättre lärare än du. Kram!!

 8. Ha det gott i det nya kapitlet i egen bok. Jag hittade dig och din blog av en slump. Jag är intresserad av matlagning. Jag försöker laga så ärlig mat som möjligt. På nätet hittade jag ett recept på gråärtor, som du hade lagt ut. Jag föreslår att du fortsätter att uppdatera.

 9. Grattis!!! Men så trist ändå, hade ju sett fram att åka till Pakistan med dig som reseledare

  • Jo, jag har förstås mycket blandade känslor. Och vi får väl se. Det ena är när resor till ett land som Pakistan kan börja. Och det andra är om och hur jag ev kan planera mitt schema. Utbildning och en resa till Pakistan behöver ju med lite tur inte utesluta varandra. För jag hade också verkligen sett fram emot den resan!

 10. Lycka till i skolan! vet att du kommer briljera, vem hade inte velat ha dig som lärare? håller tummarna att resandet går tillbaka asap.

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d