Höjdpunkter och bottennapp – juni 2020


Jag går tillbaka i kalendern. Vad har jag egentligen gjort den här månaden? Juni 2020, när världen så smått tycktes öppnas igen, en mycket liten bit i taget… Men ännu säger det sig själv, både höjdpunkter och bottennapp produceras mest på hemmaplan.

I början på månaden satte jag dock min fot utanför Stockholm. Med god plats på tåget till Skövde satsade jag på en lugn weekend på besök hos familj. Mycket trevligt. God hemmagjort mat, och utflykter till för mig nya områden. Vad sägs till exempel om en promenad i ett gråmulet Mariestad? Fast inte kan man klaga på bakelserna hos Konditori Lundstedt, och Kyrkornas loppis där är precis som en loppis ska vara. Inte för dammigt, och heller inte för dyrt. Jag kom hem med ett blombord!

Munkängarna i Kinnekulle naturreservat var en riktig höjdare. I slutet på maj och början på juni tar nämligen ramslöken helt över där man går längs promenadstigar under de stora trädkronorna. En förutsättning är förstås att man gillar lök, för det doftar ramslök i hela reservatet. Gröna blad, vita blommor, så långt ögat kan se. En riktig upplevelse faktiskt.

Juni har annars varit en varm månad i Stockholm. Det är inte fel att vara hemma när man kan sola på sin balkong. Med en ljudbok över högtalarna och ett glas hemmagjord aroniasaft fyllt med isbitar.

Juni har också varit månaden att umgås. Som ett utomhus midsommarfirande med goda resebloggare. Eller parksammankomster med vänner som fyller år. Mindre middagar hemma är heller inte att förakta, och det känns skönt att ha nära till sina vänner.

Jag har målat om hallen, börjat få något tillnärmat rutin på träningen, försöker äta ur frysen som annars lätt blir alltför full.

Men bottennappen då? Tja, säg det. Att jag inte skrivit tillräckligt? Att jag ännu inte vet vad som kommer hända till hösten? Att resan med transsibiriska järnvägen blev inställd? Att jag fått meddelande om att huset jag bor i ska fasadrenoveras och att balkongen måste tömmas vecka 29? Just det. Mitt i sommaren. Så kommer det blir 30 grader i augusti vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Men men, inga sorger i förskott. Juni är över, augusti har inte börjat. Nu ska vi ta tag i juli!

Kategorier:SammanfattningarEtiketter:, , ,

1 kommentar

  1. Alltså fasadrenovering! Det suger.

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: