Höjdpunkter och bottennapp – mars 2020


– Vill du ha den goda nyheten eller den dårliga nyheten först? Så kan jag nämligen fundera. Vad är det som gör att vi väljer det ena eller det andra? Mars är oavsett förbi. Dags för höjdpunkter och bottennapp. Jag börjar med det sista.

Utslängd från hotell

För första gång i mitt liv lyckades jag bli utslängd från ett hotell.  Kickat rakt ut, kanske 15 minuter efter att ha checkat in. Det var på hotellet The White House i Ho Chi Minh-staden, och mitt allra första möte med Vietnam. Förutom passkontrollen, valutaväxlingen och taxiresa från flygplats och in till stan förstås. Jag har ännu inte hört något från Booking.com jag köpte hotellnätterna genom. Jag gissar att de har tillräckligt att göra.

img_4484

Jag i Ho Chi Minh-staden, efter att ha hittat nytt hotell, sovit gott, mött trevliga människor och ätit god mat!

Inställd resa

Bottennapp nummer två är min inställda resa till Pakistan. Jag gissade förstås att det skulle bli så. Med corona-virusets framfart. Med flyg som inte gick och länder vars nya åtgärder kommer minut för minut. Ännu har inte luftrummet stängts. Typ. Men vem vet vad som gäller imorgon.

Att det just var nu, just Pakistan, är förstås lite bittert. Den första gruppresan som jag själv varit med att skapa. Som inte funnits om det inte vore för mitt initiativ. Nu finns den inte ändå. Inställd. Men men. Jag satsar på höstresan dit istället.

lahore-fort-sunset-8

Lahore fort. Hit skulle jag åkt nu i vår, men resan blev inställd.

Sen är det ju förstås inte bara elände. För även om min Vietnamresa (3-11 mars) inte började jättebra, så var slutet gott. Och när slutet är gott är allting gott. Eller?

Vietnam – en riktig höjdpunkt

Den stora höjdpunkten för mars måste ändå vara Vietnam. Som helhet. Att njuta av solen, möta trevliga människor, smaka den kanske bästa maten i världen, åka korgbåt utanför staden Hoi An, shoppa prisvärt saker man faktiskt behöver. För så kan Vietnam vara, om man bortser från vissa detaljer förstås. Jag fick dessutom ett nytt land på min lista. Land nummer…, ja vad kan det vara?

img_4577

Mina nya vänner och jag i Vietnam

Bloggen går bra

En annan höjdpunkt är att bloggen går bra. Det är kanske en paradox. Att i dessa icke-resetider får en reseblogg många läsare? 4648 unika besökare. Med 14 publicerade inlägg. Jag måste tillbaka till januari 2019 för att hitta fler. Och då publicerade jag rätt så mycket mer. 8130 sidvisningar. Jag hade i och för sig fler i oktober förra året. Men då publicerade jag även 10 fler inlägg än vad jag gjort nu.

Tankar om april

Igår skrev jag om fördelen med att inte kunna resa. Jag skulle som sagt varit i Pakistan nästan hela april. Istället är jag hemma. Min morfar kommer fylla 90 år i april. Men på grund av ett virus blir det inget kalas.

Vi får ta april som den kommer. Dag för dag. Presskonferens för presskonferens. Förhoppningsvis hinner jag läsa en del. Skriva. Sparandet av mitt utkast till detta inlägg misslyckades, säger WordPress i ett felmeddelande. Jag tog de dåliga nyheterna först. Höjdpunkterna sist. Men om nu även datorn fått ett virus, så blir det aprils första bottennapp.

Kategorier:Sammanfattningar

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: