Kvarglömda jackor och hjärtmedicin


Klockan är 4 på eftermiddagen. Solen skiner och det är kanske 30 grader ute. Egentligen borde jag ligga där, på en solbädd med en bok i min e-läsare. Från mitt fönster på 10 våningen har jag nämligen utsikt rakt ner mot bäddarna och även mot poolen. Just nu föredrar jag däremot att halvligga på min egen säng i mitt eget hotellrum.

Det var igår att vi kom till Penang. Bussresan från Cameron Highlands i det malaysiska inlandet gick bra. Vi stannade till vid moskén i Kuala Kangsar och även vid ett rastställe där jag vet de har durian. Det vill säga visste. För igår hade de nämligen inte och lokalguiden kunde berätta att det beror på säsong. Nåja, jag tror snarare på leverans. De hade ju durian för ett år sedan på den här tiden. Och dessutom för en månad sen. Ja ja, moskén var i alla fall vacker.

Lite av utmaningen i att vara reseledare är att man sällan kan planera inför det som kommer. Eller snarare, inför det man inte vet ska komma. Som när någon har glömt sina jackor i skåpet på ett tidigare hotell. Eller att viktig medicin ligger hemma i Sverige.

Tur att apoteken här är flexibla om man säger så. Visst, man får inte saker helt utan recept, men ett svenskt recept/intyg funkar det också så länge man betalar full pris för tabletterna. Man lär sig hela tiden nya saker!

Idag har vi gått stadspromenad här i Penangs huvudstad George Town. Kinesiska klanhus, och dessutom var det många tillbedjare vid ett av templen. En gudinna hade tydligen födelsedag. Efter promenaden lämnade jag in 2,6 kilo smutstvätt som kan hämtas ren imorgon på eftermiddagen. Jag har fixat en tavla till hotellets reception där jag kan skriva saker. Jag har ätit kycklingpaj till lunch i den närliggande katolska kyrkans restaurang. Jag har svarat mail som har med min näst jobbresa till Pakistan att göra.

Igår fick jag veta att det inte blir någon resa i ryska Kaukasus i år. Inte tillräckligt många deltagare. Ja ja, det gör faktiskt inte så mycket. Jag har tillräckligt att göra och tillräckligt med jobb. Och nu är jag bara glad för att jackorna kommit tillbaka och att vi lyckats få tag på hjärtmedicin!

Kategorier:Blogg/DagbokEtiketter:, , ,

1 kommentar

  1. Alltid lika spännande att läsa om ditt liv som reseledare. Ser det som förberedelse inför min egna debut som just reseledare nu i vår, ensam för två större grupper i Schweiz där vi ska åka tåg och beundra magiska vyer mellan Montreux och Wengen.

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: