Burmesisk feber


Så ligger jag där i sängen och fryser. Börjar jag bli sjuk här i i Burma? Lägger halsduk över ögonen så det blir helt mörkt. Kanske somnar jag nu? Har ju inte sovit ordentligt på fyra nätter. Fast istället svettas jag. Huvudet kokar och halsduken får försvinnna. Tar på mig byxor i sängen istället. Det känns bättre.

Jag hade redan börjat få lite halsont. Hostar. Inget konstigt med nattflyg, aircondition och ankomst till helt annat klimat än hemma. Men så flyg vi inrikes. Från Yangon till Inle-sjön, och åkte på heldags båtutflykt. Visst, vinden svalkar, men solen är ändå solen. Inte så mycket lunch men besök på lokal cigarettfabrik. Cigaretterna med anis och honung smakar faktiskt riktigt gott. Huvudet börjat smått att snurra. Det blir inte många bloss.

Det är dagen efter som jag är helt utslagen. 39,4. Men så ska man väl lägga på några decimaler när man tar tempen i munnen? Tur att vi inte har större saker på programmet idag. Förutom nattbussen till kvällen. Från Inle-sjön till Bagan. Vilar vid hotellets pool hela dagen. I skuggan, med kläderna på. Ska vi stanna här en natt till kanske? Nej, det blir nattbussen. Jag är trots allt inte magajuk.

Ankomst Bagan klockan 4 nästa morgon. Det gick väl bra. Taxi till hotellet. Rummet är förstås inte klart men det finns vilorum. Gratis. En madrass att lägga sig på och det gör jag. Tar en kinesisk rosa ibuprofen som införskaffats lokalt. Och äntligen somnar jag.

Nu är jag alltså i Bagan, tempelområdet framför andr tempelområden i Burma. Har inte orkat så mycket. Fram tills nu. För nu har det gått ännu en natt. Jag har sällan svettat så mycket. I morse var tempen 37,0. Det är tråkigt att bli sjuk. Fast ändå skönt att ha tid med det när det väl händer. Och nu mår jag mycket bättre.

Kategorier:Burma/MyanmarEtiketter:, , ,

3 kommentarer

  1. Krya! suger verkligen att vara sjuk öht speciellt när man är borta.

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: