Rödbetor och fläsk

Maten här i Rumänien har inte gjort mig besviken. Eller ibland, när allt av både kryddor och salt tycks fattas, då kan det vara lite tråkigt. Men frukostorna bjuder på både ägg, ost, kött, frukt, grönsaker, kakor, och faktiskt rent speck. Och vem vill tugga på mjuk härlig svål till morgonkaffet? Jag testade, men det var inte riktigt min grej…

Igår besökte vi tre byar. Eller snarare städer. Medias, Biertan och Sighisoara. Alla medeltida städer med kyrkor och statsmurar. En ursprunglig tyskspråkig befolkning finns kvar i mindre utsträckning. De flestade har flyttat. Turistengelska funkar bättre än tyska på uteserveringarna. Och i affärerna.

Kylskåpsmagneter är storsäljare. Det samma är t-shirts med Dracula. Själv lyckades jag hitta en skärbräda i trä. Den blev min, inte för att den var vackrare än alla andra skärbrädor, utan för att jag behöver den. Det blev även en halvkilo honong för 30 kronor. Helt okej!

Rödbetssallad till lunch. Och ett glas vitt vin. Eller ja, inlagda rödbetor i en skål, tillsammans med pepparrot.

Efter två nätter på hotell utanför staden Sibiu är Brasov dagens mål. Och på vägen dit ett besök på Draculas slott som egentligen inte var hans slott men helt enkelt ett vackert slott i bildsköna omgivningar. Dags att börja dagen…

Taggad med: