Dagarna hemma…


…går mot slut. Nu väntar takterrasser med stadssiluetter och flygande drakar. Färskt bröd som doppas i varma grytor med kardemumma och kanel. Sött skummande te med mycket mjölk och utropen från de många minareter omkring. Grannar som svär på språk jag inte förstår…

Det är nästan en vecka sedan jag kom hem. Då efter jobb på Sri Lanka. Sedan dess har jag städat, redigerat foton, skickat mail och hållit deadlines. Jag har umgåtts med vänner, druckit vin och gin med tonic och citron, öppnat konserver med norska fiskbullar och gjort bjudmat. Fast nu är det dags…

Nu sitter jag ännu en gång på tunnelbanan. Det blåser ute, rosa moln på himlen över förorten jag bor i. Snart är jag på flygbussen men om 17 timmar från nu landar jag. I Lahore. Pakistan.

Min resväska väger 19 kilo. Full av presenter, kläder, mat. Om jag ska upp i bergen kommer det även där vara kallt. Jag glömde sandalerna. Ja ja, får väl köpa nya där…

Dagarna hemma tog snabbt slut. Nästa frukost blir på en takterrass.

Kategorier:Blogg/Dagbok, PakistanEtiketter:,

2 kommentarer

  1. Drömmigt inlägg, lite som en saga med Pakistan som slutdestination:)

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: