Kontorsarbete som det borde vara


Är det nu jag ska säga att jag provar livet som digital nomad? På Sri Lanka. Med uppkoppling och utsikt. På ett gammalt kolonialhotell där även Kung Leopold av Belgien har bott. Jurij Gagarin. Undrar om de också plågades av flugorna?

Vågorna, stranden, ett par killar med sina fiskespön balanserar på stenarna vid stranden. Och så jag, med min dator och mina papper. Jag är ju på Sri Lanka för jobb. Två grupper är det jag ska leda. Den första åkte hem i går kväll. Den andra kommer imorgon. Därför har jag två nätter på hotell, för mig själv, medan jag väntar.

Kanske börjar jag bli bekväm. Ska jag åka in till Colombo? Jag bor ju en mil utanför. Nej, jag stannar nog här. Tror jag. Som reseledare och även frilansande översättare finns det tydligen tillräckligt med arbete. I alla fall nu. Rapporter ska skrivas, reseprogram översättas, fakturor skickas.

Då är det kanske inte av bekvämlighet jag väljer att stanna på hotellet. Eller lite… Nu börjar solen tränga igenom molnen. Jag kanske tar en paus snart. Går till poolen en timme. Ellet två. Sen lunch innan jag fortsätter med mina papper. Än så länge inga planer för kvällen. Det är kanske lika bra. Skrivbord på terrassen. Med utsikt över vågorna. Det här är ändå kontorsarbete som det borde vara.

Kategorier:Blogg/Dagbok, Sri LankaEtiketter:, , , ,

2 kommentarer

  1. Låter härligt med en vilodag i skön miljö!

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d