Dagar man borde stannat på jobb…


Det är när lämnat Arlanda och befinner mig på T-centralen i Stockholm jag upptäcker det. Ena hörnet på min relativt dyra resväska i lättvikt polykarbonat har krossats. Som om det har tryckts in och plasten omkring har spruckit. Det ska något till för att krossa polykarbonat. Jag förbannar mig själv för att jag inte upptäckte det direkt vid rullbandet när bagaget kom, men då är man även så upptagen med att säga hejdå till alla trevliga resenärer som jag varit tillsammans med under senaste veckan. Man är dessutom så fokuserat på att man nu ska hem.

Väl hemma hänger mitt kaffeträd slappt med sina blad. Det gör också bananpalmen. Fredskallan har helt torkat in. Så även en av mina två passionsfruktsväxter och en del andra växter. Sticklingar från i vattenglas från senare resor står nu bara i glas, men utan vatten. För den som inte känner mig har jag mycket växter hemma. Det är en hobby som inte riktigt kan kombineras med att jobba som reseledare. Jag trodde dock i min naivitet det kunde lösas med en inneboende.

Jag börjar sen gå igenom posten. Postnord vill att jag betalar 17 kronor och 90 öre i importmoms på något jag inte är riktigt på vad är, samt 75 kronor i avgift för att handtera dessa 17 kronor och 90 öre. Vad konstigt att de inte skriver avsändare på försändelsen. Kan inte minnas att jag beställt något från Kina direkt. Här ligger även ett rek-brev som måste hämtas ut från Transportstyrelsen. Jag vet vad det är. Mitt första körkort. Jag går till posten. Brev har skickats tillbaka till avsändare för två dagar sedan. Så går det när man har mitt jobb och är borta två veckor i sträck.

Eftersom jag åt tidig frukost och ingen riktig lunch går jag till frysen. Dörren gör upp av sig själv. Jag svär högt.  Tjocka islager ligger utanpå lådorna som knappt går att öppna. Här har någon inte stängt ordentligt, och den någon var inte mig.

Jag äter, tar ett glas vin och tittar på någon brittisk krim på datorn. Jag borde kanske vara glad för att det bara var resväskan som fått skador och inte det inuti väskan. Samt att frysen inte stått på 20 grader plus i en vecka och att där trots allt inte fanns något brev från inkasso. Det sägs att det finns dagar man borde stannat hemma. Nu finns det även dagar där man borde stannat på jobb.

Kategorier:Blogg/DagbokEtiketter:,

5 kommentarer

  1. Välkommen hem och hänta ut dug en ny resväska på arlanda. Det ska gå bra har jag hört. 😊

  2. Inte läge att säga välkommen hem kanske?

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: