Imorgon kommer gruppen


Jag har skrivit mitt lokala telefonnummer för hand på mina enkla visitkort. Jag ska fortsätta Organiserat det jag ska prata om i inte för långa kapitel. Om historia, om mat, om religionen, det moderna samhället.

Igår köpte jag en ny skrivbok. A4-papper där jag skriver ledord, saker att komma ihåg. Det är mycket att komma ihåg. Särskild när det är en ny resa. Ny för mig, men också för företaget som organiserar den. Men så är det, det är alltid en första gång, och den första gången är alltid extra spännande. I och för sig, jag gjorde ju resan förra veckan, men då följde jag med en finsk grupp. Det var för att lära rutten. Finska kan jag nämligen inte.

Idag ska jag gå genom listor. Listor med namn, rumsbookningar, matallergier. Det är mycket att hålla koll på när man är reseledare. Jag får även ringa till chauffören, se till att jag kommer mig till flygplatsen imorgon bitti och att jag och han hinner prata lite innan gruppen kommer.

Programmet har uppdaterats, det ska finnas vouchers för olika utflyktsmål. Montenegro runt. Det blir spännande!

Just nu är jag i Dubrovnik. Hyr en lägenhet i tre dagar. Nära busshållplats och gamla stan. När jag känner för en paus, för att göra något annat än att läsa och att skriva går jag ut. Tittar på asiatiska turister i färggranna kläder och roliga hattar. Byggnader som stått i 400 år. Sen går jag tillbaka. Fortsätter läsa och skriva. Dokumentärfilm på nätet ger jag upp. Det är sällan jag hittar något vettigt.

Nu är det onsdag morgon. Dags för kaffe. Sista planeringen. Imorgon kommer gruppen.

Kategorier:Blogg/Dagbok, Kroatien, MontenegroEtiketter:, ,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d