Uppdatering Uzbekistan


Resan är inne på sin femte dag. Internet funkar dåligt. Det vill säga att Facebook kommer jag inte in på och allt annat går oerhört trögt. Att blogga då blir nästan omöjligt.

Jag har precis käkat frukost. Stekt ägg, bröd med smör, pannkakor med aprikosmarmelad. En kopp kaffe med mjölk och socker.

Tillsammans med 23 norrmän befinner jag mig på ett familjeägt hotell i Bukhara. Den historiska staden på Sidenvägen är 30 grader varm. Det renoveras och byggs om. Ny asfalt läggs på gatorna och det är mycket sand i luften. Kanske därför jag får använda nässpray varje natt. Det svider i halsen.

Vi har en lokalguide som tar väl hand om oss. Aki berättar och kungar och årtal. Själv försöker jag ge en historisk kontext. Sätta alla detaljer in i sitt sammanhäng. Eller nej, inte alla detaljer utan kanske bara tio procent. Inte ens reseledaren minns alla kungar och årtal.

I eftermiddag går tåget vidare till Samarkand. Om internet fungerar bättre där kommer ännu en uppdatering innom kort. Det finns nämligen mycket att berätta om både Uzbekistan och om resan som sådan. Men först, en ledig förmiddag för mig och mina resenärer. Vi hörs!

Kategorier:Blogg/Dagbok, UzbekistanEtiketter:

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: