En ovanlig strandsemester


Vår chaufför parkerar bussen och vi blickar ut över sjön. Det är vågor på Issyk Kul idag, insjön som definierar den här delen av det lilla fjällandet Kirgizistan.

Namnet på världens näst största alpina innsjö betyder Den varma sjön. Idag känns den dock inte jättevarm. Det beror nog på vågorna.

Tidigare idag besökte vi en textilworkshop. Kirgiziskt filtarbete – det är tradition det. Själv deltog jag också. Resultatet ser kanske lite lågstadieaktigt ut. Kul ändå!

Vi äter lunch, får en introduktion i kirgizisk folkmusik, besöker ett lokalt bibliotek och shoppar lite. Åker till en dal med roliga bergsformationer men där tar det stopp. Nattens regn har förstört vägen. Vi får skippa Fairytale Canyon som de kallar den på engelska.

Istället blir det stranden. Den är heller inte dum. Någon timme ligger vi där. Solar och badar. En öde strand, nästan utan folk.

Vi åker tillbaka till vårt guesthouse. Middag. Kycklinggryta. Torkad fisk och öl. Sen blir det mörkt.

Imorgon åker vi till sjön Son Kul. 3000 meter över havet. Två dagar utan internet. Det blir nog bra det med. Ännu en sjö att parkera bilen vid. Blicka ut över…

Kategorier:Blogg/Dagbok, KirgizistanEtiketter:,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: