Regnigt värre i Kirgizistan


Jag fryser. Ligger på sängen i ett hotellrum i Karakol. Nejdå, jag är inte sjuk. Det är bara kyligt ute. Jag har blivit lite blöt. Tur att jag nu har några timmar ledigt innan kvällens middag.

Vår resa i Kirgizistan går som planerat. Internet är dock sämre än tidigare år. Vädret också faktiskt. Vet inte om det är något på gång. Som är anledningen till att nätet är så dåligt alltså, inte vädret. Länderna i Centralasien är ju sådär när det internet. Kirgizistan har ändå varit rätt så bra. Fast inte nu.

Två dagar har gått sedan vi lämnade huvudstaden Bishkek. Karakol här jag är nu ligger på östra sidan av den kända Issyk Kul-sjön. Några av mina resenärer har badat. Dock inte jag.

Däremot har jag haft en omvisning på ett museum. Över den ryska upptäcktsresanden Przhevalskij. Vår lokalguide frågade om vi behövde museumsguide. Nej, jag tar det själv istället. Det blir enklare så än att skulle översätta en museumsguide in i minsta detalj.

Jag har även promenerat i naturen. Druckit te i jurta. Hållit vad jag tror är en tornfalck på armen. Många barn här har tornfalckar. De vuxna har örnar. Nästan som vi har undulater eller papegojor. Man kan säga mycket om att hålla vilda djur. Att vi som turister bidrar med våra pengar. Å andra sidan, vad är alternativet för pojken vars fågel får sitta på min arm för fem kronor?

Idag var jag även hos Sasha. I hans antikaffär. Det blev lite sovjetisk kakao och eau de cologne. Något ska man ju fylla hyllorna med hemma. Sen lite uppstoppade djur också. Alltid trevligt!

Imorgon fortsätter vi till Tamga. Där ska vi bo på ett underbart lite gästhus. Jag bodde där förra året. Kommer dock inte ihåg om där finns internet. Hoppas på sol. Är lite trött på att frysa!

Kategorier:Blogg/Dagbok, KirgizistanEtiketter:,

4 kommentarer

  1. Man säger bara “visning av” ett museum, eller möjligen “rundvisning av” ett museum.

  2. Hoppas du får lite värme snart! Inte kul att frysa … Spännande att följa dina resor! Gillar det norska ordet omvisning, som vi blev bekanta med under vår resa till Bodö!

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: