Tv-prat, jobbmöten och tvättstuga


Måndag 28 maj: Jobbintervju. Eller nja, snarare möte med en reseproducent som är i behov av en ny färdledare. Känslan efter mötet är bra, fast det behöver ju inte betyda så mycket. Men om jag skulle få jobbet vore det trevligt. Det innebär i så fall att leda resor till ännu en destination. Aldrig fel med lite ombyte.

Sri Lanka-plumeria-yellow

Bilden säger kanske inte så mycket, men jag tog den för två år sedan, och det är till det här landet jag eventuellt ska få färdledaruppdrag.

Tisdag 29 maj: Mer jobb. Det vill säga, jag översätter ju också mellan svenska och norska för några företag här i Sverige. Alltså inget resejobb, men ändå jobb. Vi spenderade många timmar på kontoret. Jag tycker det är trevligt att hålla på inte bara med en grej (färdledningen), utan även med annat, som till exempel översättning och språkkonsultation.

Det är kanske även mitt problem. Jag klarar sällan hålla mig till bara en sak. Jag måste ha många järn i elden samtidigt.

Onsdag 30 maj: Förmiddagen ägnar jag till att läsa på när det gäller resestatistik. Jag ska senare på dagen intervjuas av Ekonomi- och finansnyheterna. Jag stryker även skjortan jag ska ha på. Stryka kläder är något jag gör mycket sällan.

Det är kul att bli sminkad, vara i TV-studion. Hamna i en bubbla där inget annat existerar förutom att man är just där och då. Telefonen på ljudlöst innan. Borde jag haft med papper och penna?

Torsdag 31 maj: Upp klockan sju om morgonen. Tvättstuga. Gå till affären. Behöver köpa mer grönsaker. Städar hemma. Det är något jag gjort hela veckan. Lite varje dag. Efter festen i lördags.

På eftermiddagen möter jag en kompis. Vi går till QX smygläsning på Mälarpaviljogen.

Fredag 1 juni: Maj är över. För den här gången. Är det nu jag ska skriva om månadens höjdpunkter? Kanske. Jag har blivit ett år äldre, smakat rysk kaviar och besökt delar av världen jag aldrig besökt förut (ryska Kaukasus och Astrakhan där stör-bilden under är tagen).

Stör på fiskmarknaden i Astrakhan

Nu, den första juni är det rätt lugnt. Det vill säga, jag skriver och skickar in rapporter från mina senaste resor. Sen gör jag en pakistansk kycklinggryta som jag äter på kvällen tillsammans med en alkoholfri öl.

TV-samtalet från i onsdags kommer online idag. Är det roligt eller inte att se sig själv prata? Jag vet inte. Har inte tittat ännu.

Lördag 2 juni: Jag har sovit länge och skönt. Idag går jag igenom papper, uppdaterar bloggen, skriver förhoppningsvis vettiga saker, slänger tidningar och papper som jag inte behöver.

Jag känner mig rätt så trött. För att jag sovit för länge? För att jag äntligen kan ta det lugnt? Eller nej, lugnt kan jag inte ta det. Jag har tillräckligt med projekt att göra, så länge jag bara börjar på dem.

Sitter ett tag i solen på min balkong. Jag tittar på intervjun med mig själv. Det har kortats ner, och bra är väl det. Redigerat bort de svar som kanske inte var så vettigt. Bra! Det där ser ju inte så illa ut.

Sönsdag 3 juni: Några grannar spelar hög musik. Klockan är innan 6 om morgonen. Ja ja. Jag känner mig ändå vaken.

Kaffe, frukost, redigera foton. Det är det jag ska göra imorgon. Gå genom bilder från årets resor. Ryssland, Centralasien, Malaysia, Kambodja. Det måste ju göras. Kanske blir det ett blogginlägg senare. Eller flera. Malaysisk mat? Låter det lockande?

Lunch. Polsk korv i tomatsås med pasta. Polska korvar är de bästa. Åtminstone jämfört med de svenska i kyldisken på mataffären i Hallunda.

Kvällen spenderar jag hos två vänner. De som brukar vattna hos mig när jag är borta. De fixar middag. Jag har med champagne och kaviar som tack för hjälpen.

Kategorier:SammanfattningarEtiketter:, ,

2 kommentarer

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d