Söndagskrönikan: Borta bra, hemma…


God söndag! Det sägs att borta bra, men hemma bäst. Det var många av mina resenärer som frågade. -Nu blir det väl skönt att komma hem och få lite ledigt… Och jodå, det är skönt att komma hem. Jag tycker om min lägenhet, mina vänner här jag bor.

Igår kom jag hem från Tbilisi efter tre veckors reseledarjobb i Georgien. Om en vecka åker jag ut igen. Så visst, det är trevligt att vara hemma. Men är det skönt? Får jag ledigt? Är hemma bäst?

Jag har en vecka på mig. Igår hade jag rest hela natten så något särskilt vettigt lyckades jag inte göra. Förutom att köpa lite mat. Och vila. Det är i och för sig vettigt. Jag började  packa ur resväskan. Tre veckors smutstvätt och lite annat skoj.

När jag skriver det här är klockan 07:30 söndag morgon. Kroppen är inte på svensk tid direkt, men då kan jag lika gärna börja dagen. Beställa tvättid. Eller diska. Efter att ha ätit på restaurang i tre veckor har jag nu en vecka med att laga egen. Samt städa upp efteråt.

Jag har tre rapporter att skriva, plus ekonomiska rapporter. Alla från de resor i Georgien jag just gjort. På samma sätt måste jag nu även sätta av tid till att förbereda mig inför kommande resor. Möten med reseproducent. Har även lite annat jobb och andra möten.

Här i Sverige är också våren på väg. Jag måste köpa jord och plantera om lite krukväxter. Sen är det mer pappersarbete. Jag som driver eget företag måste nu hinna deklarera. Hur skoj är inte det? Är det något jag verkligen inte får glömma, så är det att skicka in deklarationen.

Jag har tre veckors post att gå igenom. Tänkte göra det nu, efter morgonkaffet. Sen ska jag städa upp. Georgiska papper och kvitton i plånboken. Allt måste organiseras. Jag har foton som ska organiseras, redigeras, säkerhetskopieras. Några ska skickas iväg till de resenärer jag haft nu i Tbilisi.

Det gäller också att träffa vänner. Umgås med dem jag verkligen tycker om. Det hinner jag ju inte när jag är ute. Jag sätter av tid särskild till det när jag är hemma. Jag ska även uppdatera mitt schema för sommaren. Köpa lite biljetter, bestämma vilka dagar och veckor jag ska vara hemma. Försöka boka in lite körkortslektioner.

Texter ska skrivas. Inte bara till bloggen. Det gäller att sälja in sig själv. Eller åtminstone försöka. Ofta glöms den här biten bort. Kanske inte glöms. Men den prioriteras inte. Inte i allt annat som måste göras. På en vecka…

Borta bra, hemma bäst?

Det är skönt att komma hem. Men det är nästan så att jag heller velat ha några extra dagar i Tbilisi. Där hade jag åtminstone haft ledigt. God söndag!

Bilden har jag tagit i Tbilisi, april 2018, vid uppgången till affären Gallery 27 i gamla stan.

 

Kategorier:KrönikorEtiketter:,

2 kommentarer

  1. Välkommen hem! Kan verkligen se mina dag/ar framför mig 🙂

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: