Resurslänkar för Georgien


Tänker du resa till Georgien? Antigen själv eller som del av en gruppresa? Att vara turist i Georgien kan ibland innebära utmaningar. Turistinformationen är inte lika tydlig och utvecklad som i många andra länder. Dock händer det saker även här i Kaukasus.

På min blogg har jag skrivit mycket om Georgien. Det här är en text med länkar till vad andra har skrivit. Länkar som kan vara informativa, som till exempel visar vilka lokalbussar som går vart. Länkar som kan vara deskriptiva, till exempel av andra resebloggare har upplevt i landet. Länkar som slutligen har jag haft nytta av på mina nu sju resor i landet.

Att ta sig runt i Tbilisi är enkelt. Det finns massor av bussar som i princip täcker hela stan, och vilka bussar som är viktiga beror självklart på vart du ska och var du befinner dig. Här kommer listan över olika bussar och vilka rutter de går: Bussar i Tbilisi. När jag skriver det här (april 2018) kostar en bussbiljett 0,5 lari, du kan betala i automat på bussen. Automaten ger dock ingen växel.

Vad händer i Tbilisi? Tkt är en hemsida för konserter, biografer, teater och allt som händer i Tbilisi. Värt att kolla upp ifall du har en ledig kväll i den georgiska huvudstaden. Om du är intresserad av Opera kan du gå direkt till den georgiska operans hemsida. Dessa hemsidor finns även på engelska och är mycket praktiska.

Om du annars är intresserad av bad, finns här en länk till Tbilisis många badhus. Baden är många i den georgiska huvudstaden och det sägs ju även att staden grundades här på 400-talet just på grund av de varma källorna.

För dig som är intresserad av konst, länkar jag till en text om några kända georgiska konstnärer. Gillar du shopping finns även lite mer ovanliga souvenirer.

Gillar du att läsa bloggar? I så fall har Jeanette Seflin skrivit om Georgien, och det har även Lena gjort.

 

 

Kategorier:Georgien, UncategorizedEtiketter:, , , , ,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d