Siem Reap-Bangkok-Hong Kong-London-Stockholm-Riga


Måndag: Frukost på en mer västerländsk restaurang nära hotellet. De serverar amerikanska pannkakor och franska crepes. Jag väljer sistnämnda. Jag får typ en pannkaka. Centimetern tjock. Smakar bakpulver. Jag påpekar detta, och servitrisen som är mycket serviceinriktad ser till att jag får en ny pannkaka. Tre millimeter där här gången, fast med lika mycket bakpulversmak.

Marknaden i Siem Reap. Den som ligger lite utanför själva centrum, där inte lika många pratar engelska och där priserna är hälften av vad de är i turistgatorna. Åtminstone för den som ska köpa kambodjanskt kaffe eller peppar. Två dollar kostar det för en tuk tuk dit, och två dollar tillbaka.

Jag köper frimärken på postkontoret. Tänker skicka lite vykort. Jag är ju en sådan som fortfarande skickar vykort.

Tisdag: Det är dags att lämna Kambodja. Flyg till Bangkok, men vad ska jag hitta på där? Inte mycket. Därför väljer jag ett flygplatshotell. En kompis rekommenderade.

Checkar in. Promenerar. Blir lite digital nomad från hotellrummet. Internet är snabbt.

Spenderar lite tid vid poolen. På kvällen går jag till den närliggande marknaden. Matmarknaden i Lat Krabang. Helt nära flygplatsen, men ändå en helt annan värld.

Onsdag: Det blir en lång dag. Går upp klockan tre om morgonen, thailändsk tid. Landar på Arlanda halv tolv på kvällen. Svensk tid.

Då har jag rest från Bangkok till Hong Kong. Vidare tolv och en halv timme till London. Därifrån till Stockholm. Jag hinner se film på planet. Svenska The Square. När jag väl kommer hem är klockan halv två om natten och det har redan blivit torsdag.

Torsdag: Det är nu man ska göra allt man inte kan göra när man är på resa. Gå genom posten, vattna blommor, se till att allt är som det ska här hemma. Och det är det.

Innan jag åkte bort för två veckor sedan beställde jag en dammsugare. UPS har strulat med leveransen. Jag ringer dem på morgonen. De vet inte vart dammsugaren är. Jag ringer dem vid lunchtid. De kan fortfarande inte svara på vart mitt paket är.

Vid femtiden på eftermiddagen ringer de. Jag kan hämta ut mitt paket, vilket jag även gör. På kvällen testar jag min nya dammsugare.

Fredag: Jag är fortfarande på asiatisk tid. Vaknar tidigt. Blir förstås också trött tidigt.

Lämnar böcker på biblioteket. Har ett jobbmöte i stan. Översätter några texter till en kund. Jag översätter ju också från svenska till norska.

När klockan är 18 lägger jag mig. Vaknar 21:30. Somnar igen, och vaknar 02:30. Somnar och vaknar innan 6.

Lördag: Dricker mitt morgonkaffe. Mackor med rimmad lax till frukost. Korrläser egna översättningar, skriver, svarar på mail. Dammsuger lite till. Packar resväskan. Nu har jag bara ett dygn kvar här hemma.

Tittar på lite brittisk krim på nät-tv. Underhållande, avslappnande. Behöver liksom inte tänka. Äter lite kyckling till middag. Ikväll ska jag inte lägg mig klockan 18. Ska försöka hålla mig vaken åtminstone till 21.

Söndag: Dag hemma. Städa, packa. Allt innan avresa till Tbilisi.

 

 

Kategorier:SammanfattningarEtiketter:

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: