Malaysians only. Get out!


Klockan är 15:27 och äntligen kommer buss 101 som går från Georgetown, huvudorten på den malaysiska ön Penang, och till stranden.

Jag har väntat kanske en kvart när bussen äntligen kommer. Den är full, det vill säga inte jättefull men några människor står. Det får väl ändå betraktas som rätt vanligt över större delen av ön.

Bussen stannar, några kliver av, andra kliver på, men chauffören öppnar inte framdörren där jag står, det är ju trots allt framme hos chauffören man betalar. Jag springer därför bak och kliver på.

Sen börjar oväsenet. Chauffören vänder sig om. Han är rasande, eller låter i alla fall mycket arg. Det är på mig han tittar. ”Malaysians only, get out!”

Min spontana tanke är att jag inte riktigt vet vad jag ska tänka, det måste ju ha varit något missförstånd. Men icke, ännu högre skriker han och pekar på mig. ”Get out!!!”

Andra passagerare tittar på mig. Är tysta. Jag går ur bussen, dörrarna stängs och bussen åker sin väg. Efter 20 minuter kommer en till buss. Där får jag plats. Det blev en eftermiddag på stranden trots allt. 

Min första upplevelse av lokalbuss i Malaysia. Get out!

Kategorier:MalaysiaEtiketter:, , ,

3 kommentarer

  1. haha you must have boarded the free bus for locals only. it is everywhere now.

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: