Momsdeklaration och Malaysia


Måndag: Oj vad det snöar! Åker med mamma till Mall of Scandinavia. Tittar på dammsugare, går runt, käkar japansk/koreansk buffelunch. Eller nja, asiatisk med svensk twist i alla fall.

Klipper mig hos Lucaz. Jag är hans hårmodell sen några år. Klassisk herrfrisyr. Det tas bilder. De ska användas i någon tävling.

Det blev väl inte så dumt, eller hur?


Kommer hem. Dags för momsdeklarationen. Nu ska pappersarbetet äntligen göras. Tur att jag känner mig bättre än förra veckan.
Tisdag: Städa, torka damm och göra snyggt. Snart kommer Lisa. En japansk kvinna – professor som bor hos mig när hon studerar assyrisk religiös musik. Jag tror det är femte gången hon kommer. Då gäller det att lägenheten ser bra ut och jag har en anledning att städa.

Jag känner mig stressad över allt jag måste hinna. Jag som inte ens har ett 40 timmars kontorsjobb. Fast det är klart. Kontorsjobb skapar en rutin på ett annat sätt än när man frilansar. Nog om det. Lisa kommer.

Onsdag: Jag sover skönt och önskar att jag inte behöver gå upp. 06:30 ringer alarmen och då har jag väntat på den i en dryg timme. Men det är ju så gott att vara ligga där.

På med kläder, kaffe, steker ett ägg, printar ut några papper, packar handbagaget, tar med soporna när jag går. Ute är det inte så kallt som jag trodde. Nu bär det iväg. Arlanda, London, Hong Kong, Kuala Lumpur. Jag har några timmar på Heathrow innan eftermiddagsflyget en timme försenat avgår mot Hong Kong.

Med ett snöigt England under mig…

Torsdag: Ju längre österut man flyger, ju fler timmar förlorar man. Det innebär att min torsdag blev ovanligt kort, faktiskt bara 16 timmar. 

Efter en lång flygresa anländer jag klockan halv tre i Hong Kong. Jag har 90 minuter till nästa flyg. Hälften av dessa och lite till spenderar jag i kö för transit. Hinner inte ens besöka toaletten. Det är direkt till gaten som gäller. På planet serveras fisk med svamp och ris och jag ser filmen Paddington 2.

Ankomst Kuala Lumpur, buss till stan och promenad till hotellet. Inget fancy, inget speciellt på något sätt, förutom det viktigaste. Nu är jag trött och jag vill ha promenadavstånd till sängen.

Fredag: Kontorsdag. Jag sitter på mitt hotellrum utan fönster och jobbar några timmar. Klockan 16 möter jag upp en couchsurfare och med hans bil åker vi till olika platser i och lite utanför Kuala Lumpur. Ovärderligt att träffa människor på plats på det här sättet.

Couchsurfaren Lye och jag äter middag första kvällen i Kuala Lumpur


Lördag: Nu märker jag av jetlagen. På riktigt. Somnar nog inte förrän vid fyratiden på morgonen. Vid lunchtid möter jag en instagrammare. Han har besök av en kompis från Indonesien och tillsammans åker vi till Melaka.

Vi kommer rätt sent till den gamla kolonialstaden som varit både under Portugal, Holland och britterna. Vi äter fisk med ris. Underbart gott.

Utan ett hotell eller annat boende merker jag att jag blir lite stessad. Vi checkar in på ett kinesiskt guesthouse för natten. Casa Blanca heter det.

Söndag: Vi fortsätter att utforska Melaka. Om du hört talas om staden är det inte så märkligt. Den är ett av två Unescoarv i Malaysia. Det är åtminstone det jag får berättat för mig.

Tillbaka till KL, Kuala Lumpur alltså. Nattbuss till Penang.

Hinner med att utforska Little India i Kuala Lumpur innan avfärd till Penang

Kategorier:Sammanfattningar

2 kommentarer

  1. Spännande vecka!

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d