Man kan ju lika gärna gå och lägga sig…


Det kinesiska nyårsfirandet är slut för i år. Jag befinner mig i Malaysia. På gatan första dagen i Kuala Lumpur ser jag spådomarna i rad. De olika djurdockorna står där efter varandra. I år är det hundens år, men alla tolv djur står där så prydligt. De har var sin liten tavla som berättar vilket år de olika djuren har, samt spådomar för dessa.

Jag som är född 1979 är alltså född i getens år. Eller är det fårets? Lammets? Skit samma. Nu står jag i alla fall här och läser på en skala från 1 till 5, där 5 är det bästa, hur det kommer gå i olika grenar som hälsa, kärlek, pengar och karriär. Resultaten talar för sig? Kanske borde jag lägga mig redan nu och sen gå vakna lagom till 2019?

Kuala Lumpur 2018-3Karriären? Ja det kommer ju gå lysande. 3 av 5 stjärnor. Med andra ord, det kommer inte hända särskild mycket. Synd, eftersom jag hade lite planer på gång. Nu kan jag skrinlägga dem, för det kommer ju omöjligt gå bra det här.

Pengar? Nja, efter som det kommer gå sådär med karriären kommer det gå ännu sämre med pengarna. 2 av 5. Dags att sluta resa och börja spara?

Kärlek? Undrar vad mina kära kommer tycka om det här. 2 av 5? Alltså, det går raka vägen åt skogen med mitt kärleksliv, så nu vet jag det.

Slutligen hälsan? Jodå, undrar vilken diagnos jag kommer få. Är det hostan som aldrig kommer ge sig. Kommer jag rasa upp i vikt? 1 av 5 säger nämligen stjärnorna. Det sämsta man kan få. Hmmmmm….

Ja ja, som tur är det annat man kan göra i Kuala Lumpur på en fredag! Här kommer några förslag!

Kuala Lumpur 2018-6

Till exempel se lite kinesisk lejondans? Hoppas ingen här är fött i getens år, annars kommer de väl ramla och bryta ett ben eller två. Eller är det lejonet som kommer springa ner mig om jag inte är försiktig?

Kuala Lumpur 2018-8

EKäka lite streetfood? Räkor och bläckfisk på spett som antigen kan grillas eller kokas medan man står där och väntar. Fast är det nu jag som get kommer bli matförgiftad? Ja ja, då går jag i alla fall inte upp i vikt.

Kuala Lumpur 2018-1

Kolla in trafiken och arkitekturen. Fast om hälsan kommer råka illa ut får jag akta mig för bilarna. Eller hur var det nu? Jag kommer ju råka illa ut ändå så jag kanske inte behöver akta mig alls?

Kuala Lumpur 2018-9

Ha kläder som matchar bakgrunden? Nja, då kanske inte graffitikonstnärerna ser mig och spraytaggar mina ögon vid en olyckshändelse?

Kuala Lumpur 2018-13

Gå för nära Petronas Towers? Tänk om det blir jordbävning och de ramlar? Då kommer det inte stå särskild bra till med hälsan inte. Fast nja, det är väl tveksamt. Det kommer ju trots allt gå hyfsat med karriären.

 

Kategorier:MalaysiaEtiketter:, , , ,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d