En hel vecka hemma


Måndag: Det känns nästan konstigt att vara hemma. Samtidigt är det oerhört skönt.

På eftermiddagen träffas jag och några resebloggare på en afterwork i Stockholm. Inte några stora sponsrade grejer, utan en helt vanlig öl eller cola på en krog på Södermalm. Sådant ska inte underskattas.

Tisdag: Jag har tvättstuga på dagen. Första gång det här året. Kör fyra maskiner. Visst har det blivit lite smutstvätt.

På kvällen möter jag upp två vänner. Vi går på bio. Kollar The Death of Stalin. Underhållande komedi. Fast så rolig var den väl inte? Vilket var tur eftersom skratt gör att jag hostar mer. Jag förstår varför filmen blev förbjuden i Ryssland.

På Stalinmuseet i Gori i Georgien har jag varit flera gånger som reseledare. Vad sägs om en matta med diktatorns porträtt?


Onsdag: Jag vaccinerar mig mot hepatit A. Trodde jag hade antikroppar i blodet, men provet visade annorlunda. Det var bara att vaccinera sig igen.

Läkaren konstaterar att jag gått upp i vikt. Det är något som lätt händer i min ålder, säger han. Alternativen är två. Antigen äter jag mindre eller så tränar jag mer. Så lätt, men samtidigt så svårt. Eller hur? Mitt mest lästa blogginlägg i januari månad handlade ju just om det…, när man börjar bli för tjock

På kvällen bjuder jag en kompis över på middag. Jag fixar kanapéer med najadlax som jag fick i presentkort av några tidigare resenärer jag haft. Till huvudrätt blir det stekt köttfärs med hummus, sallad och pitabröd och en flaska rött från Argentina som min vän haft med sig. Efteråt bjuder jag på kuwaitisk choklad.

Torsdag: Frukost på Downtown Camper by Scandic. Det är Tyska turistbyrån och Visit Berlin som bjuder. Presentation om vad som är nytt i år, och även nästa år. Bauhausrörelsen fyller år. Även fokus på tysk mat. Trevliga samtal med nya och gamla bekanta. Folk i branschen så att säga. Jag borde beställa nya visitkort.

Petra från bloggen Pellas Inspiration tar bilder under det tyska eventet på Downtown Camper


Sen blir det hemmakväll. Riktigt skönt. Skriver en lista på vad jag måste göra. Det att skriva lista blir första punkt på listan.

Fredag: Även idag åker jag in till stan. Finesse Promotions ordnar ett frukostevent i samband med Panorama World Festival, en resemässa som pågår i Stockholm under helgen. Föredrag av, med, om och för de olika aktörerna i resebranschen. Och det är ju bra. Om jag lärde mig så mycket nytt vet jag inte. Men man ser i alla fall vilka länder och organisationer som gärna vill utöka sitt samarbete med svenska aktörer. Det kan vara trevligt att veta.

Även idag blir det hemmakväll. Improviserad pizza på ett pitabröd.

Veckans andra seminarium, den här gången med Susanna Saari från Skål International


Lördag: Jag skriver ganska mycket. Känner mig ändå inte riktigt i form. Hoppas inte hostan går över till något i bihålorna. Det går lite åt det hållet just nu. Är bjuden till några vänner ikväll, men jag skippar det. Bättre med vila på soffan.

Publicerar ett inlägg om det att resa i Iran. Mitt mest populära inlägg den här månaden tydligen. Sådant är alltid trevligt.

Ligger sen på soffan och tittar på Melodifestivalen. Sen var den kvällen över.

Söndag: Har sovit rätt bra. Börjar hostan ge sig? Inte ännu, men det känns kanske lite bättre än igår.

Åker in till stan. Det vill säga Älvsjö. Svänger förbi resemässan Panorama World Festival där jag pratar med lite olika folk. Går även på Antikmässan. Den var bättre än jag trodde. Inspiration? Nja, eller jo, kanske. Några utställare har i alla fall gjort sina montrar riktigt i min smak.

Nej, det blev inga nya möbler den här gången heller


Publicerade min söndagskrönika – om hur vi resebloggare faktiskt skriver. Gårdagens Iran-inlägg fick åtminstone hålla februarirekorden 24 timmar.

 

Kategorier:SammanfattningarEtiketter:, , , , ,

1 kommentar

  1. Det känns som att vi missade några events, inklusive Panorama-mässan i slutet av veckan. Vi var helt uppslukade av Caravan-mässan i helgen, där vi försökte oss på att vara föreläsare, utställare och press samtidigt, med facit i hand lite knepigt faktiskt … 😉

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: