Rundresan i Brasilien börjar


Tisdag morgon och Uber till flygplatsen. Jag har spenderat nyår i Rio och vardagar i Sao Paulo. Det är däremot nu att äventyret börjar.

I två veckor ska jag nämligen resa runt i Brasilien. Sydamerikas största land är just det – oändligt stort. Regnskog och stränder, kolonialstäder och modern arkitektur, människor i alla varianter.

Nu sitter jag här på flygplatsen och klockan är halv sex lokal tid. Om morgonen. Väntar på planet till Brasilia, Brasiliens futuristiska huvudstad från 1960 som kanske inte är någon turiststad direkt där den ligger mitt inne i ingenting. Men vi får se, om några timmar är jag där, om allt går enligt planen.

Efter 24 timmar i Brasilia väntar Belo Horizonte, Inhotim och Ouro Preto. Med andra ord modern konst och kolonialstäder. Sen blir det strandliv i Salvador, naturupplevelser i närliggande nationalparker, och mer strandliv i Recife som även ligger grannstad med den gamla kolonialstaden Olinda, en av Brasiliens äldsta städer.

Om två veckor är jag tillbaka i Sao Paulo. Då börjar den Brasilianska vardagen igen…

Kategorier:Brasilien, UncategorizedEtiketter:,

1 kommentar

  1. Recife och Olinda har jag varit i! Och Pipa!

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: