Georgisk mat, Travel News Market och när passet försvinner


Måndag. Pakistanska ambassaden. Jag hämtar upp mitt visum. Första gång jag besökte Pakistan var förra året. Jag blev så förtjust i allt det jag såg att jag bestämde mig för att åka tillbaka. Och nu har jag fått visumet. Lite styr är det med pakistanska visum, men det är det värt. Sen går jag och klipper mig hos min kompis Lucaz.

Förra året i Pakistan


Tisdag. Jag läser böcker. Försöker göra en plan för Pakistan. Det är inte så enkelt. Jag utsätter det. Jag får ett jobberbjudande. Färdledare i Baltikum. Slutet av maj. Jag får fundera lite. Jag har besökt alla länderna förut. Flera gånger. Fast några av orterna på den här resan är nya. Det blir en utmaning i så fall men utmaningar är ju det som gör resor spännande. Tycker jag.

Ska jag vara färdledare i Baltikum nästa år?


Onsdag. Jag börjar dagen med en sväng i skogen. 30 minuters promenad från här jag bor. Ett kilo trattkantareller på en timme. Det gör bra för både kropp och huvud. Skogen…

Trattkantarellerna gömmer sig


Ett reseföretag som jag ska jobba med till nästa år hör av sig. Jag återkommer med namn. Jag återkommer med destination men det blir helt klart årets höjdare för min del när det gäller resor. Definitivt en utmaning. Kräver mycket förberedelser. Böcker måste läsas. Vad jag vet är det här en unik resa, på den internationella marknaden dessutom.

Jag har slarvat bort mitt pass. Eller så har någon tagit det. Inte det med pakistanska visumet, men mitt extrapass. Jag har inte sett det på ett tag nu. Jag har kontaktat vänner, gått i egna fotspår och besökt de ställen där jag kan ha tappat passet. Vänt upp och ner på hela lägenheten. Om jag inte hittar det får jag gå till polisen.

Torsdag. Mamma och morbror kommer på besök. Jag möter en annan släktning med samma efternamn som mig. Vi är inte så många Friskilä i den här världen. Vi har aldrig setts förut. Kul!

Det är resemässa i stan. Travel News Market. Jag svänger förbi där. Pratar med andra resebloggare, med samarbetspartners. Man kunde förboka intervjuer och samtalstider. Men jag går hit mest för det sociala. Träffa folk jag känner. Småprata lite. Jag har aldrig rest på en renodlad pressresa eller bloggresa. Just nu är det heller inget jag saknar. Att få ha en helg i Stockholm känns lyxigt.

Fem resebloggare möts. Känner ni igen dem?


Fredag: Stockholm Food & Wine. Det är därför mamma och morbror är hos mig nu. Vi åker dit. Lyssnar på ett föredrag om georgisk mat. Sex gånger har jag varit i Georgien, och till nästa år blir det fler. På mässan smakar jag två qvevriviner – viner som är gjorda på traditionellt sätt, jästa i stora lerkrukor under jord. Köper lite georgiska kryddor i present. Köper även hos annan förhandlare två styck cheddar från Snowdonia. Där var jag 17 år gammal. Min första resa utomlands, själv.

Introduktion av georgisk mat på Stockholm Food & Wine


På eftermiddagen har jag läkartid. Lyssnar på olika språk och kommunikationssvårigheter i väntrummet. På senaste jobbresan, i Iran, ramlade jag i en trappa. Stukade fingret. 

Trodde det skulle bli bättre. Men efter över två veckor är det fortfarande svullet. Jag är handicappad när jag skriver på dator. Får remiss till annan vårdcentral på måndag. Äter koreanskt till kvällen. Georgia och Korea är mina favoritland när det kommer till mat. 

Vilket land tycker du har den bästa maten?

Kategorier:SammanfattningarEtiketter:, ,

8 kommentarer

 1. Roligt att ses! Det är svårt att säga ETT favoritland när det gäller mat, men vi har ätit väldigt gott i Frankrike, på Island, i Lettland, i Kina och i Vietnam.

 2. Och mycket trevligt att ses i torsdags! 🙂

 3. Bästa matlandet?
  Tänker att jag ska skriva en inlägg om det. Men borde förmodligen besöka Indien innan jag ger mig på att kora en vinnare?
  Favoriterna so far är: Japan, Italien, Turkiet och Thailand.

  • Du borde besöka Syd-Korea också då i så fall. Jag åkte ju dit och till Japan på samma resa, tyckte jag åt bättre (och framför allt mycket mer prisvärt) i Syd-Korea. Indien – dit skulle jag också åka!

 4. Italien!!! Gillar din nya inläggskategori, har också funderat på något liknande.

  • Min senaste resa i Italien var ju absolut en kulinarisk höjdare, det får jag inte glömma. 🙂 Jag ska testa den nya inläggskategorin ett tag och sen göra en utvärdering. Det blir ju kanske en lite mer personligare blogg då, samtidigt som jag inte tappar fokuset från vad bloggen egentligen ska handla om.

 5. Bästa maten är svårt att säga, men jag har ätit otroligt gott i Malaysia. Det är också väldigt lätt att få olika sorters mat då det ofta finns både indiskt, kinesiskt och muslimskt inom ett och samma område. Ett land att rekommendera för den som inte har besökt det. Lätt att ta sig runt också.

  • Jag håller med. Det lilla jag åt i Malaysia (har bara varit mycket kort i KL) var oerhört gott. I Singapore stannade jag ganska länge och där är det ju också denna härliga blanding av syd-indiskt, kinesiskt och malaysiskt. Jättegod mat!

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: