Måndag morgon – den stora tågresan börjar


Färdledarsäsongen börjar. Har jag packat allt?

Allt? Vad innebär det? Har jag full koll nu? Det är i dag det börjar. Idag vid lunchtid ska jag bege mig mot stan. Möta upp på kontoret. Och slutligen, efter att ha mött mina 13 resenärer, beger vi oss alla mot hamnen. Båten till Tallinn väntar, och därifrån, efter en stadsrundtur som jag ska leda, tar vi tåget till Moskva, fast nu höll jag på att glömma. Förra årets anteckningar från Tallinn. Alltid bra att ha. Alltid bra att minnas.

Sådär. Anteckningarna fanns. Inte för långt bort. Tittade även mina papper från Moskva. Ser hur vi spenderade tiden, prioriterade timmarna. Då var det första gång jag gjorde redan. Första gång resan arrangerades överhuvudtaget. Från Stockholm till Tallinn, Moskva, Ekaterinburg, vidare en vecka genom Kazakstan och sen till Kina. I Kina tog en ny färdledare över och så blir det även nu. I år blir det dock inget Ekaterinburg. Istället blir det Världsutställning i Astana. Och sen slipper jag åka till Kina. Det gör inget.

Jag gjorde ingen lista förra året. Antecknade inte vad jag hade med. Vad jag glömde. Kanske en kniv, sked och gaffel? Ett par tofflor till tåget? Böcker att läsa. Inte bara e-böcker. Vem vet när läsplattan får slut på el. Finns det laddningsmöjligheter på tåget? Ingen aning.

Jag ska förbereda en lite lektion i det ryska alfabetet. Alltid praktiskt för redenärerna att kunna läsa en skylt eller två. Kolla upp om det händer något särskild. Fast teatersäsongen har nog inte börjat än.

Ja ja, jag kommer alltid ihåg om jag glömt något. När jag står där. Vi får se. Jag önskar mig själv trevlig resa. Färdledarsäsongen har börjat.

Kategorier:Blogg/Dagbok, TågresorEtiketter:, ,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: