Färdledaren förbereder…


Jag lägger Svalbardresan bakom mig. Det är ju trots allt 36 timmar sedan jag kom hem. Klockan tickar. Det är torsdag och om en vecka är jag i Moskva. Visst är det roligt att gå igenom foton, sortera alla minnen, men det får bli sen. Nu gäller det att tänka framåt. Snart blir det nya minnen att sortera.

Med en tom anteckningsbok börjar jag. Måste beställa taxi i Tallinn. Allra helst en minibuss. Vi blir 14 personer med bagage. Måste även beställa lunch i Tallinn. Välkomstlunch som företaget, Världens Resor bjuder på. Det är bland annat dem jag som reseledare frilansar för. På måndag börjar Den stora tågresan. Då gäller det att vara redo. Och lunchen måste bli bra!

Jag går in på hemsidan till den estniska järnvägen. Jodå, det finns bagageförvaring, även igår. Kollar långtidsprognosen. Gjorde samma resa förra året, det öste ner över gatstensgränderna. Jag fick akuta magproblem, troligen efter färgans frukostbuffé. Sen var jag kanske lite nervös också. Det var första gång som just denna resa arrangerades överhuvudtaget.

Nu ser det inte bättre ut. Regn. Fast långtidsprognos är ändå långtidsprognos. Sanningshalten är sådär, förhoppningsvis. Idag ska jag leta upp alla papper och anteckningar från förra året. En snabbgenomgång av Tallinns historia, praktiska detaljer, minnesanteckningar över allt som gick som det skulle och om något kan förbättras. Alltid kan något förbättras.

Därför försöka få taxi i förväg. Förra året tog vi de chaufförer som fanns vid hamnen. De ska man inte lita på! I alla fall inte när en av dem tar 35 istället för 8 euro. Och dessutom stannar på helt annan plats än avtalat. Hur svårt är det att förstå tågstation? Balti jaam. Trainstation. Vokzal.

Nej, nu ska jag inte sitta här och blogga. Prokrastinera. Utsätta. Det hjälper inte att skriva om allt jag ska gjorde förra året. Jag lägger den resan bakom mig. Skriva om det jag ska göra på årets resa då? Det blir lite list-syndrom över det hela. Bra som en påminnelse och det är ju poängen. Men det hjälper inte med listan i sig. Jag måste även göra. Jag börjar nu.

Kategorier:Blogg/Dagbok, Estland, UncategorizedEtiketter:, , ,

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d