Fredag morgon på pendeltåget mot Märsta


Klockan ringer 04:15. Jag vaknade fem minuter innan. Vaknar nästan alltid innan. På med kläderna, fixa håret eller ja, fixa är väl att ta i.

Göra mackor, slänga grädden i frysen. Packa ner köttbullar och lite annan mat som jag köpte igår. De ska ner i resväskan som jag gjorde nästan klar sent igår kväll. Har jag glömt något? Definitivt. Fast de säljer ju faktiskt långkalsonger på Svalbard.

Just nu går solen upp över Stockholms förorter. Solna. För andra gång i livet har jag använt den nya cityterminalen. Pendeltågen i Stockholm går ju inte längre där de förut gick från T-centralen. Rent och fräscht och bra skyltning.

Jag har fått lite reaktioner på gårdagens blogginlägg, om att äta isbjörn. Tänk vad folk har behov av att dömma. Men det är klart, skriver man för offentligheten om annat än solnedgångar så får man ju räkna med även negativa respons.

Tåget rullar i väg. Märsta. Sen buss till Arlanda. Sas till Oslo. Därifrån till Longyearbyen. Det var så jag använde mina eurobonuspoäng för tio år sedan, fast då var det mars månad och vinter. Jag blev nästan förvånad att jag även kunde använde mina poäng nu. Det är ju trots allt augusti och högsäsong för turismen i arktis. Med bonuspoäng får man dessutom ha med resväska.

Idag ska jag utforska Longyearbyen. Sen blir det Barentsburg och Pyramiden – de ryska gruvstäderna på ön. Ön är speciell på så sätt men det ska jag skriva om sen. Nu sitter jag på pendeltåget och funderar på om jag har glömt något annat än långkalsongerna. Vi får väl se. Märsta nästa.

Kategorier:Blogg/Dagbok, Norge, TågresorEtiketter:,

4 kommentarer

  1. Hoppas du får en bra resa till Svalbard!

  2. Älskar dina kvicka, kloka reflektioner i text. De är så olika mina och mitt sätt att skriva, kanske är det just för att min ordhjärna dras till det annorlunda. Hur som helst, bon voyage!

Kommentera

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggare gillar detta: